Alpa İnşaat, Güney Amerika ve Afrika pazarına odaklandı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri listesinde 43. sırada yer alan Alpa İnşaat, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLYÜZ ÇAVDARCI

ADANA - Su yalıtım kaplamaları, sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcı sektöründe faaliyet gösteren Alpa İnşaat, ahşap, metal, otomotiv ve daha birçok sektöre poliüretan üretim gerçekleştiriyor. Poliüretan esaslı su yalıtım kaplamalarında Türkiye’de ilklerden olan firma, 30 ülkeye ihracat yapıyor. Geçen yılı 14 milyon lira ciro ile kapatan firmanın 2017 yılı hedefi ise 20 milyon lira ciroya ulaşmak.

Alpa İnşaat Genel Müdürü Mehmet Şah Aba, “Bizim esas işimiz markaların tedarikçiliğini yapmak. Dünyada böyle bir trend oluştu. Üretimimiz kabul gördü ve çok talep oldu. Bundan dolayı ciromuzda hızlı artış yakaladık. TOBB ve TEPAV’dan yapılan açıklama ve AllWorld Network’ün çalışmasıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen 43. şirketi olduğumuz kesinleşti. Büyümemizdeki esas sebep müşteri odaklı çalışmamız oldu. Müşterilerin belirttiği istekleri gerçekleştirmeye özen gösterdik, onların istediği termin doğrultusunda yol aldık. İşimizi olabildiğince hızlı yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz” dedi.

2017 büyüme hedefi yüzde 40

Üretimlerinin yüzde 50’sini yurtdışı pazarlarına kanalize ettiklerini açıklayan Aba; İsrail, Irak, İran, Rusya, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, İspanya, Hindistan başta olmak üzere toplamda 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Aba, 2017 yılı için hedef pazar olarak ise Afrika ve Güney Amerika pazarına yöneldiklerini aktardı. 2010’dan 2016’ya kadar hızlı bir ivme yakalayarak büyüdüklerine dikkat çeken Aba, “Her yıl yüzde 60’lar seviyesinde büyüyerek geldik. Bu yıl ise yüzde 40’lık bir büyüme hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.