Arçelik 2016 Yelken Yarışı'nın birincisi oldu

Arçelik Yelken Takımı, Türkiye Yelken Federasyonu ve Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda İstanbul Boğazı’nda düzenlenen BMW Bosphorus Sailing Fest 2016 Yelken Yarışı’nı IRC2 sınıfında birinci olarak tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BMW Bosphorus Sailing Fest 2016’da Arçelik Yelken Takımı IRC sınıflarında genel klasman birincisi olarak Almanya’nın Maisach kentinde düzenlenecek BMW Driving Academy sürüş eğitimine katılma hakkını kazandı.

Takım denizde gösterdiği başarılı performansı karada da göstermeye çalışacak. Arçelik ve Beko Yelken Takımları Borusan Oto İstinye tesislerinde düzenlenen ödül töreninde Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu’nun katılımıyla BMW/ MINI / BMW Motorrad Genel Müdürü Ayhan Ölçer’in elinden ödüllerini aldı.

Arçelik ve Beko ekipleri, yarışta Kuruçeşme açıklarında güneyli rüzgarla pupa seyrinde iyi start ile başlayıp, akıntı burnuna kadar rakipleriyle sıkı mücadele etti. Büyükdere’deki şamandıra dönüşüne kadar balon seyrinde uyguladığı akıntıya karşı seyir stratejisi ve rüzgarın da etkisi ile rakiplerinin önüne geçerek, Kuruçeşme bitiş hattına kadar uyguladığı doğru taktik, zamanlama ve koordineli ekip çalışması uygulayarak yarışı başarı ile tamamladı.

"Aşk ile yap" görselleri ile Arçelik teknesi

Arçelik ve Beko Yelken Takımları, yarış boyunca sürdürdüğü yüksek performans ile rakiplerin önüne geçerek yarışı birinci olarak bitirdi. Ekibin akıntıya karşı yaptığı eş zamanlı ve zorlu manevralarla takım performansının en çok belli olduğu boğaz yarışını birincilikle tamamlayan Arçelik ve Beko Yelken Takımları, Arçelik ve Beko markalarını yelken sporunda da zirvede tutmanın gururunu yaşıyor.

Boğaz yolu boyunca BMW Bosphorus Sailing Fest 2016 heyecanını yaşamak için toplanan yelken severlere, kupa törenine katılan yelkencilere ve basına, ‘Aşk ile yap’ görselleri ile donatılan Arçelik teknesi, Beko görseli ile donatılan Beko teknesi ve takımların başarılı performansı izletildi.