Artaş, Dubai'de ATM 2017 turizm fuarına katılıyor

Artaş İnşaat Turizm Grubu, 24 - 27 Nisan tarihleri arasında, Dubai'de düzenlenmekte olan Arabian Travel Market 2017 turizm fuarına katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dubai International Convention and Exhibition Center'da düzenlenmekte olan fuara, Türk turizmciler yoğun ilgi gösteriyor. Artaş İnşaat Turizm Grubu, uluslararası fuarlarda İstanbul ve Kayseri destinasyonlarını tanıtmaya devam ediyor. İstanbul'daki BW PLUS The President Hotel, BW Citadel Hotel, Avrupa Residence Suites ve Kayseri'deki Radisson Blu Hotel'leri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Arap dünyasından ilgi görüyor.

Yılın ilk dört ayını değerlendiren BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, Mart ayından itibaren dolulukların artmaya başladığını kaydederek, "Ocak - Şubat aylarını düşük doluluklar ile kapattık. Mart ayının ikinci yarısından itibaren Cezayir, Fas ve Tunus dahil Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun talep almaya başladık. Aynı zamanda, Ortadoğu pazarında da önceki yıllara oranla gelen misafir sayımızda ciddi bir yükseliş bulunuyor. Özellikle Ramazan ayından sonra, Eylül ortasına kadar yaklaşık 10 haftalık bir dönemde Ortadoğu'dan gelecek yoğun misafir talebiyle, otellerimizde özlenen dolulukları yaşayacağız" dedi.

"Amerika ve Avrupa'nın yerine Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri geliyor"

Son iki yıldır Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısının bıçak gibi kesildiğini anlatan Aydın, "İstanbul'da fiyatların düşmesine rağmen hemen hemen son iki yıldır Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen turistler, bıçak gibi kesildi. Örneğin Beyazıt'taki BW PLUS The President otelimiz, geçtiğimiz yıllarda ağırlıklı İspanyol turistleri ağırlarken, şuan İspanya pazarından çok az turist geliyor. Son dönemlerde otellerimizde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarından gelen misafirlerimize hizmet veriyoruz. Bu arada her zaman, hedeflediğimiz tüm pazarlarda tanıtım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

Son dönemlerde fiyatların dibe vurmasına promosyonlar vermenin de eklendiğini kaydeden Aydın, sektörün alacağı aksiyonlarda hizmet kalitesinin sürdürülebilirliğine dikkat etmesi gerektiğini ve Türk turizminde bugüne kadar elde edilen hizmet kalitesi algısının, çok düşük karlar ile çalışılarak aşağıya çekilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.