Aşçıoğlu, konut markası ‘Selenium’u Dubai’ye taşıdı

Dubai’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Deyaar ile ortaklık kuran Aşçıoğlu, kendi konut markası olan Selenium’u Midtown Selenium by Deyaar’ projesi ile Dubai’ye taşıdı. Aşçıoğlu, özellikle Türklere satış yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

leyla_ilhan-004.jpg

Gayrimenkulde uzun zamandır dile getirilen marka ihracatı gerçekleşti. Türkiye’den ilk marka ihracatını gerçekleştiren ise Aşçıoğlu oldu. Aşçıoğlu, konut markası Selenium’u ‘Midtown Selenium by Deyaar’ projesi ile Dubai’ye taşıdı. Dubai'nin en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden ve Dubai İslamic Bank ortaklarından Deyaar ile geçtiğimiz yıl ortaklık anlaşması yapan Aşçıoğlu, Dubai City'de 817 milyon dolar yatırımla inşa edilen Midtown projesinin 27 blokluk ikinci etabı olan Dania District'teki 80 dairelik bir bloğu 'Selenium' ismiyle satacak. 1+1 formatındaki geniş dairelerden oluşan projede dairelerin metrekare satış fiyatları 2 bin 125 bin dolardan başlıyor. 

Türk yatırımcıyı Dubai’ye çekecek 

Dubai'de Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile Deyaar'ın İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami'nin katıldığı toplantıda tanıtılan Midtown Selenium by Deyaar projesiyle Aşçıoğlu, Körfez'e Türk yatırımcıyı çekmeyi amaçlıyor. Yaşar Aşçıoglu, ortaklıkla birlikte projeye isimlerini verdikleri gibi projeyi Türk kullanıcısına uygun hale getirecek dokunuşlarda bulunduklarını belirterek, bu projeyi özellikle Türk yatırımcıya satmayı planladıklarını söyledi. 

'Londra'ya odaklandık' 

Yaşar Aşçıoğlu, Türkiye'de ilk kez bir konut markasının yurt dışına taşındığını belirterek "En büyük hedefimiz dünya markalarından biri olmaktı. Bugün Aşçıoğlu olarak Selenium markasını Deyaar ile dünya markası haline getiriyoruz" dedi. Deyaar ile Midtown projesindeki bir bloğun geliştirilmesi için anlaşma imzaladıklarını ifade eden Aşçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız '2023'te Türkiye dışarıya marka ihraç edecektir' diye vizyon koymuştu. Şimdi biz bu hedefi buradan başlatmış oluyoruz. Ve Türkiye'de bir ilki başarmanın da gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Midtown projesinin diğer etaplarında da yer almayı amaçladıklarını kaydeden Aşçıoğlu, Deyaar ile hem Dubai, hem Türkiye, hem de dünyanın başka yerinde proje geliştirme gibi hedeflerinin olduğunu belirtti. Aşçıoğlu, Londra'ya da odaklandıklarını ifade etti. Aşçıoğlu, "Burada iş yapalım evet ama İstanbul daha büyük pazar. 'Win-win' (kazan kazan) modelini nasıl geliştirebiliriz onu ele alıyoruz. Belki Londra'da beraber iş yaparız" diye konuştu. 

Deyaar CEO'su Muhammed Saeed Al Qatami de, Aşçıoğlu'nu Midtown'un Dania District etabı için Türkiye'deki münhasır satış ve pazarlama acentesi olarak seçmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Türkiye'de proje yapmakla ilgilendiklerini ifade eden Al Qatami, eylülden sonra İstanbul'a geleceğini belirtti ve şöyle konuştu: "Aşçıoğlu ile daha fazla işler için iş birliğimiz sürecek. Bodrum ve İstanbul'da bir proje olabilir. Türkiye'ye gelirsek ortağımız Aşçıoğlu olacaktır."

Vergi yok, kira geliri 1.500 dolar

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, yatırım geri dönüş süresinin 9-10 yıl arasında olduğu Dubai'de emlak vergisinin olmadığını söyledi. Proje bedelinin yüzde 30'unu ödeyip 3 yıl sonra daireyi teslim aldıktan sonra kalan ödemenin yapılacağını kaydeden Cenk Aşçıoğlu, "Alıcılar bu teslimden sonra kalan yüzde 70’lik bedel için isterse kredi alabiliyor. Hedefimiz projenin satışını birkaç ay içinde bitirmek" dedi. Dairelerin tapu devrinin de yapılacağını belirten Aşçıoğlu, yaşamayıp kiraya vermek isteyenlerin 1500 dolar civarında gelir elde edebileceğini söyledi.

199 bin dolardan satılıyor 

Aşçıoğlu'nun satışa sunacağı Midtown Selenium by Deyaar'da 93 ile 155 m2 ebatında 80 adet 1+1 daire yer alıyor. 8 katlı bir bloktan oluşan proje Eylül 2019'da teslim edilecek. Projede brüt metrekare fiyatı 2 bin 125 dolardan, daire fiyatları ise 199 bin dolardan başlıyor. Dania District içinde inşa edilen proje Dubai’nin yeni kesişim noktasında konumlandığı için “Midtown” olarak anılıyor. Proje dünyanın en büyük golf tesisinin hemen yanı başında bulunmasından ötürü “Yeşil Koridor” olarak da adlandırılıyor. Dubai’nin metro sisteminde planlanan genişleme çerçevesinde güzergâha yakın konumuyla şehirde ulaşım kolaylığı sağlayacak proje, aynı zamanda Dubai Expo 2020 ve Dünya’nın en büyük yeni havalimanı Şeyh Maktum Havalimanı’na da yakın bir konumda yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir