Aslan Çimento, 2016 yılı entegre raporunu yayımladı

Aslan Çimento orta ve uzun vadeli gelecek hedeflerine yer verdiği 2016 yılı entegre raporunu yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aslan Çimento, yeni nesil raporlama olarak bilinen 2016 yılı entegre raporunu yayımladı.

Geleneksel faaliyet raporlarında şirketin geçmiş faaliyetleri anlatılırken, entegre raporlamada ise orta ve uzun vadeli gelecek hedeflerine yer veriliyor.

1910 yılında kurulan Aslan Çimento'nun '2016 Yılı Entegre Raporu' hazırlanırken, insani sermaye, finansal sermaye, üretilmiş sermaye, toplumsal sermaye, fikri sermaye ve doğal sermaye gibi altı kriter dikkate alındı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslan Çimento Genel Müdürü Halim Tekkeşin, "Sürdürülebilirlik yönetimi kapsamında; doğal hammaddeleri alternatifleri ile ikame ederken, iklim değişikliği ve enerji risklerine karşı tedbir alıyoruz. Sektör ortalamalarının çok üzerinde atıktan türetilmiş yakıt kullanarak biyoçeşitlilik üzerindeki etkinin azaltılması için çalışıyoruz

Biz Türk sanayisi adına entegre raporlamaya öncülük ettiğimiz için gururluyuz.Entegre raporlama, şirketin risk yönetimine yeni bir bakış açısı getirerek daha önce raporlanmayan risklerin tespit edilebilmesini sağlar. 107 yıllık geçmişinde birçok ilke atan Aslan Çimento, Entegre raporlamasıyla geleceğe de hazır olduğunu göstermiştir. Gelecek kuşaklara büyük fotoğrafı çekilmiş uzun yıllar sonrası görülebilen mükemmel bir kurum bırakacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir