Aspilsan, Ar-Ge merkezini devreye aldı

Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Aspilsan Enerji olarak, Ar-Ge konusunda mevcut işbirliklerimizi sürdürerek yeni pil teknolojilerini takip edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

KAYSERİ - Enerji depolama, yenilenebilir enerji ve güç sistemleri alanlarında sivil ve askeri kullanımlar için çözümler sunan Aspilsan Enerji, sektörün ilk Ar-Ge merkezini bünyesinde faaliyete geçirdi.

Kayseri’nin ikinci Ar-Ge Merkezi’nde önemli çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Aspilsan Enerji olarak, Ar-Ge konusunda mevcut işbirliklerimizi sürdürerek yeni pil teknolojilerini takip edeceğiz. Ar-Ge Merkezi bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerimizde bilimsel araştırmalar ve üretime yönelik araştırmalar sonucunda yeni patentler alacağız. Enerji depolama ve enerji üretimi alanlarında inovasyon ve tasarımı daha da geliştireceğiz. Böylece katma değeri yüksek üretim hedefinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi. Aksoy şöyle devam etti; “Sürdürülebilir inovasyonla gerçekleştireceğimiz çalışmalarla 50 patent almayı, yetkinlik merkezi sayımızı 4’e çıkarmayı ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde her yıl 5 yüksek lisans/ doktora tezini desteklemeyi hedefliyoruz. Merkezimiz, Türkiye’nin 359, Kayseri’nin ise 3. ArGe Merkezi olma özelliğine sahip. Sektörümüzde ise ilk Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıyor.”

Aspilsan’ın Kayseri OSB’deki tesislerinde Türk Silahlı Kuvvetleri için değişik tiplerde nikel katmiyumlu piller, bataryalar ve aküler ürettiğini belirten Aksoy, “Tesislerimizde pil teknolojileri, batarya yönetim devreleri ve alternatif enerji kaynakları olan şarj edilebilir pil ve yakıt hücreleri gibi enerji depolama ve enerji üretim sistemlerine ihtiyaç duyan sektörlerin değişen ihtiyaçlarına ve müşterilerinin beklentilerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Aspilsan Enerji, Ar-Ge Merkezi’nde 22 mühendis görev yapıyor. Mühendislerimiz, lityum pil ve batarya üretimi, yakıt hücre sistemleri, ısıl piller, yeni nesil nikel-kadmiyum pil bileşenleri, özgün batarya yönetim devreleri ile küçük, orta ve büyük ölçekli enerji depolama sistemleri alanında projeler geliştiriyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir