Baklavacı Güllüoğlu, içecek sektörüne ‘Şipa’ markasıyla girdi

Baklavacı Güllüoğlu, Şipa markalı Osmanlı Saray İçecekleri ile Türkiye’deki büyüklüğü 3,6 milyar lira olan alkolsüz içecek sektörüne adım attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN / BURSA

Baklavacı Güllüoğlu çatısı altında kurulan Şipa markalı Osmanlı Saray İçecekleri’nin lansmanı; Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Baklavacı Güllüoğlu CEO’su Ömer Kaya ve Baklavacı Güllüoğlu Genel Müdürü Fatih Güllü’nün katılımıyla Bursa’da yapıldı. Konuşmasına Türkiye içecek pazarını değerlendirerek başlayan Nejat Güllü, “Türkiye alkolsüz içecek pazarı yaklaşık 3,6 milyar lira büyüklüğe sahip. Karşımıza çıkan bu tabloda da açıkçı görüldüğü üzere kültürümüze ait olmayan ve birçok sağlık sorununa yol açan gazlı içecekler, yaşam kaynağı olan sudan bile fazla tüketiliyor. Öyle ki, Türkiye’de kişi başı 41 litre gazlı içecek tüketiliyor ve içecek pazarının yaklaşık 1 milyar 800 milyon liralık kısmını oluşturuyor” dedi. 

2 milyon liralık tesis yatırımı yapıldı
Nejat Güllü, Çalı Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 2 milyon lira değerinde yatırım yaparak, 2 bin metrekare olarak kurulan şerbet fabrikasının, günlük 15 bin litre şişeleme kapasitesine sahip olduğunu ve şu anda yüzde 50 kapasiteyle çalıştıklarını aktardı. Üretimi yapılan Osmanlı Saray İçecekleri’nin kısa zamanda Türkiye çapında dağıtımının gerçekleştirileceğini belirten Güllü, “Halkımızın Baklavacı Güllüoğlu şubelerimizde bulabilecekleri ürünlerimizin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için hem yurt içinde hem de dışında bayilikler vereceğiz. Hedefimiz kısa süre içinde öncelikle Türkiye’nin 81 ilinde yer almak. Bu doğrultuda önümüzdeki hafta İzmir bölgemiz faaliyete geçecek” diye konuştu. İlk ihracatlarını Almanya ve Avusturya’ya yaptıklarına değinen Güllü, Kıbrıs’a da ürün gönderdiklerini söyledi. 

Çeşit sayısını 6’dan 10’a çıkarmaya hazırlanıyor
Güllü, Can-ı Cihan, Hünkar Gecesi, Makam, Demirhindi, Kızılcık ve Çekirdekli Üzüm Şırası isimlerinden oluşan 6 çeşit Şipa markalı içecekleri en kısa zamanda 10 çeşide kadar çıkaracaklarını vurguladı. “Şeker kullanmadığımız içeceklerimizi onlarca faydalı bitki kök ve tohum özünden oluşan ve tarihteki yapısına sadık kalarak ürettik” diyen Güllü, “Her yaştan insan içeceklerimizi gönül rahatlığıyla içebilir. Üstelik stevia ile tatlandırdığımız ürünler şeker hastaları tarafından da tüketilebilir” dedi. 

‘Osmanlı lezzetlerini yaşattığımız için gururluyuz’
Osmanlı mirası sayılabilecek lezzetleri yeniden yaşatmanın gururunu yaşadıklarına dikkati çeken Güllü, şunları kaydetti:
 “Medeniyetlerin buluştuğu bu topraklar tarihimiz boyunca benzersiz lezzetleri yaşam kültürümüze bir nakış ustası gibi işledi. Bu yola çıkarken kendimize bazı sorular sorduk. Öncelikle günümüz trendlerinin bize empoze ettiği tüketim kültürü karşısında bu mirasın ne kadar farkına vardığımızı sorguladık. Bu noktada ülkemizin kendine has içecekleri olup olmadığını araştırmaya başladık. Bu renkli ve lezzetli diyarın kapılarını açma fikmi böylece ortaya çıktı. Güllüoğlu markasının 144 yıllık gücüyle ve profesyonel bir ekiple gerçekleştirdiğimiz iki yıllık zorlu bir çaba sonrası asırların Osmanlı saray efsanesini Şipa markası ile bugünün beklentilerine göre yenilenmiş, inovatif bir içecek olarak geri döndürdük.”

2015 yılsonu büyüme öngörüsü yüzde 5
Nejat Güllü, Baklavacı Güllüoğlu olarak her yıl yüzde 10 büyüme hedefi koyduklarını, ancak bu yıl hedefin altında kalacaklarını söyledi. 2015 sonunda yüzde 5 gibi bir büyümeleri olacağının bilgisini veren Güllü, “Şube açmak önemli değil. Önemli olan geri dönüş olması. Siparişlerde yüzde 10 artış sağlıyorsanız, başarırsınız. Özellikle bu yıl sadece bizim için değil, her işletme için mevcut durumu korumak büyük başarı” dedi. Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle, baklava üretimine yönelikte değerlendirmelerde de bulunan Güllü, normal bir baklavanın en az maliyetinin 13-14 lira olduğunu vurguladı. Güllü, “10 liraya nasıl baklava alınır? Bunun yerine ekmeği şekerli suya batırıp yemek daha sağlıklı. Baklavanın en az 40 lira olması gerekiyor. Aksi halde malzemeden eksiltilerek yapılmıştır” şeklinde konuştu