BİM'in kârı düştü

BİM'in 2. çeyrek net kârı yüzde 4 düşüşle 144 milyon lira oldu; şirket yıl sonu satış hedefinde revizyona gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Mağazalar A.Ş'nin (BİM) ikinci çeyrek net kârı sektördeki yoğun rekabet ve daralan marjların etkisiyle yüzde 4 düşüşle 144 milyon liraya gerilerken; şirket ilk altı ayda beklentinin altında kalan satış gelirleri nedeniyle yıl sonu hedefinde revizyona gitti.

Yüksek indirimli gıda perakendeciliği alanında faaliyet gösteren şirket, bu yıl için yüzde 20 olan satış geliri artış hedefini yüzde 16'ya çekti.

BİM'in KAP'a açıkladığı ikinci çeyrek finansal sonuçlarına göre; net kârı yüzde 4 düşüşle 144 milyon lira, satış gelirleri yüzde 14 artışla 4.97 milyar lira oldu.

İlk altı aylık dönemde ise net kâr yüzde 12 artışla 305.9 milyon lira; satış gelirleri de yüzde 16 artışla 9.78 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bu sonuçların ardından BİM'den yapılan açıklamada, ilk altı ayda satış gelirlerindeki büyümenin daha önce açıklanan yüzde 20'lik hedefin altında kaldığı belirtilerek, bu doğrultuda 2016 yılına ilişkin satış büyümesi hedefinin yüzde 20'den 15'e revize edildiği ifade edildi.

Tera Menkul'den yapılan değerlendirmede, ikinci çeyrekte BİM'in EBITDA marjının geçen yıl aynı döneme göre 0.4 bp düşüşle yüzde 4.6'ya gerilediğine dikkat çekilerek, şirketin yaptığı aşağı yönlü revizyonun da etkisiyle sonuçların BİM hisseleri açısıhdan olumsuz olduğu belirtildi.

BİM hisseleri saat 1030'da yüzde 3.8 düşüşle 53.8 lirada hareket ediyor. BIST-100 ise yüzde 0.3 artıda.