Bu yıl 5 franchise şube açacak

Bafra Pidesi’ni daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefleyen Turan Özkülünk, müşterilerinin talepleri doğrultusunda bu yıl içinde franchise sistemde en az beş şube ile çalışacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL 

İSTANBUL- Uzun yıllardır gıda sektörü içinde yer alan Bafra Pidesi Turan Usta Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkülünk, Turan Usta olarak Bafra’da 2007 yılında ilk restoranı, 2013 yılında da ikinci restoranı açtığını söyledi. İkinci restoranlarının kırsal kalkınma kaynaklı olduğunu ve yatırım maliyetinin yaklaşık 1 milyon Euro olduğunu sözlerine ekleyen Özkülünk, 2015 yılında beklentilerini karşıladıklarını ve yıllık 300 bin müşteriye ulaştıklarını aktardı.

Müşterilerinden ve girişimcilerden yoğun bir şekilde bugüne kadar büyük talep gördüklerini ifade eden Özkülünk, “Bu yılın başında franchise yöntemi ile bayileşme kararı aldık. Şu anda bir çok ilimizden talep var ve değerlendiriyoruz. Turizm sektörü için 2016 yılı çok sıkıntılı. Tabi ki, bu gibi durumlar bizim sektörümüze de yansıyor. Müşterilerimizin çoğunluğu il dışından. Hedef olarak iki işletmemizin de yıl içinde potansiyelini yakalayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Franchise kararı aldıktan sonra Ar-Ge ve diğer duyuru çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Özkülünk, talepler doğrultusunda bu yıl en az beş şube açılmasını düşündüklerini sözlerine ekledi. 

Hedefler öncelikli yurtiçi daha sonra yurtdışı

Lokasyon olarak yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeler, alışveriş merkezleri, paket servis yapmaya elverişli bölgeler ve ilk etapta yatırım bölgelerinin İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir ve Trabzon olarak hedef bölgelerin öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Özkülünk, yurtdışında franchise olarak hizmet veren şubelerinin bulunmadığını ancak, bu konuda da düşüncelerinin bulunduğu bilgisini verdi. Özkülünk, “İlk önceliğimiz şimdilik yurt içi, orta vadede yurt dışı düşüncemiz var. Tabi ki bu, o ülkelerin yemek kültürü ile de ilgili. İngiltere, Almanya ve Rusya’dan müşterilerimiz var. İleriki dönemde ve ilk etapta bu ülkelerin olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

“Bafra Pidesi’ni daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz”

Turan Usta Bafra Pidesi ailesinin, ürün ve hizmet kalitesinden ödün vermeden işinin başında durabilecek seçkin kişilerin öncelikli yatırımcı adayları olduğunu vurgulayan Turan Özkülünk, amaçlarının, Bafra’nın coğrafi işaret belgesine sahip yöresel bir ürünü olan Bafra Pidesi’ni daha geniş kitlelere tanıtmak olduğunu dile getirdi. Bunu yaparken de kalite ve üstün hizmet politikaları ile Bafra Pidesi’ni, Türkiye’nin bir çok yerine ulaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen Özkülünk, Turan Usta ailesi ile birlikte yatırımcılara kazançlı ve uzun süreli bir iş imkanı sunmanın ana hedefleri olduğunu iletti.

Yatırımcılarının, franchise şube kapsamında kısa bir eğitime ve bilgilendirmeye tabi tutulacaklarını anlatan Özkülünk, “Çünkü tarafımıza gelen talepler genel olarak gıda söktörüne yeni giren girişimciler. Yaptığımız çalışma sonrası pidelerimiz bayilerimize hazır olarak gidecek, çok fazla ustalık deneyimi gerektirmiyor. Ayrıca şu anda bir çok pide firması usta bulmakta zorlanılıyorken, bayilerimizi bu konuda mağdur etmek istemeyiz. Pideleri biz tek merkezden yapıp pişmeye hazır bir şekilde bayilerimize göndereceğiz” dedi.

Franchising ile bayileşme süreci içinde artan bayi sayılarına göre mevcut tesisleri yanına yeni üretim tesisi kurmayı planladıklarını aktaran Özkülünk, sektörle ilgili pazarda bazı boşluklar olduğunu ve farklılıklarını burada ortaya koyacaklarını kaydetti. Ayrıca, bu konumlandırmayı yaparken imajlarını korumayı, sürekliliği sağlamak için de firma olarak bazı konularda ısrarcı olacaklarının altını çizen Özkülünk, “Yeni pazarlama yöntemimizde konumlandırma bu sebepten önemli. Ancak bizim sektörde en büyük sıkıntılardan bir tanesi de, hammaddeyi yüzde 1 KDV ile alırken satışta yüzde 8 ile çıkış yapmaktayız. Bizim gibi gıda sektöründe üretim yapan ve hizmet sunan işletmelerin maliyetlerine olumsuz olarak yansıyor” diye konuştu.