Bursa Beton, üçüncü agrega tesisini Bandırma’da açtı

Bursa Beton, 40 milyon metreküp hazır beton üretimine ulaştığı 30. yılında, üçüncü agrega tesisini Bandırma Yeşilçomlu’da açtı. Firma, Ar-Ge çalışmaları kapsamında silindirle sıkıştırılmış beton yol projesinde de son aşamaya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bursa Beton, 30. kuruluş yılını Bursa Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Kağıtçıbaşı, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ile çok sayıda davetlinin katıldığı geceyle kutladı. Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, Bursa Çimento fabrikası içinde bir adet beton tesisi, bir adet beton pompası ve 6 adet mikserle 1986 yılında faaliyetlerine başlayan Bursa Beton’un, 30. yılında 40 milyon metreküp hazır beton üretimine ulaşmanın gururu içinde olduğunu söyledi. Bugün gelinen noktada Bursa, Balıkesir, Kütahya ve Yalova’da kurulu 20 tesis, 60 pompa, 230 mikserden oluşan teknik araç parkı ve 700’ü aşkın uzman personelle çalışmaya devam ettiklerini belirten Vardar, “Güney Marmara’da liderliğimizi sürdürüyoruz. Yatırımlarla büyümeye devam ediyoruz. Son olarak agrega yatırımına girdik. Gemlik ve Kayapa bölgesinden sonra üçüncü agrega tesisimizi Bandırma Yeşilçomlu’da açtık. Agrega, çimentodan sonra betonun en önemli ham maddelerinden biri. Bu doğrultuda kendi agregamızı üretir hale gelmeye başlıyoruz. Son dönemde her yıl 10 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Hazır beton sektöründe kısa sürede büyük işleri bitirmek gerekiyor. Bu anlamda hem pompalama hem taşıma hem de üretim kapasitemizi artırma yönünde yatırımlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Silindirle sıkıştırılmış beton yol projesi

Bu yılki bir diğer önemli projelerinin silindirle sıkıştırılmış beton yol olduğunu anlatan Vardar, “Silindirle sıkıştırılmış beton daha önce Samsun ve Denizli’de uygulandı. Biz de bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmada son aşamaya geldik. Her yeni ürün markamıza değer katıyor. Çevre ve iş güvenliği alanında aldığımız ödüllerimiz toplumsal duyarlılığımızın, ISO 500’de ve BTSO İlk 250’de her geçen yıl yükselen sıramız, BTSO’nun açıkladığı sektör birinciliklerimiz başarımızın yansımaları olarak göze çarpıyor. Hedefimiz; gelecek yıllarda da bu başarıları sürekli kılmak, sektör liderliğimizi korumak, ürün ve hizmet kalitemizi sürekli yükseltmek, dolayısıyla adını aldığımız kentimizin referans markası olarak güvenli ve uzun ömürlü yapılarda gelecek kuşaklara ulaşmak” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bursa Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Kağıtçıbaşı, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ve Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar ile Bursa Beton çalışanları 30. yıl pastasını birlikte kesti.