Can Mühendislik enerji tasarrufuna odaklandı

"Çevre ve kalite" odaklı hizmet veren Can Mühendislik ''Ofisim Kayseri'' projesi ile enerji tasarrufuna odaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri'de, iklimlendirme ve enerji çözümleri alanında faaliyet gösteren Can Mühendislik, "çevre ve kalite" odaklı hizmet veriyor. Enerji ekonomisi alanında özellikle yeşil bina projelerine yoğunlaşan firma ürettiği çevre dostu yeşil bina iklimlendirme ve enerji çözümleri projeleri ile dikkat çekiyor.Firma özellikle ofislere, çevreci akıllı ofis uygulamaları sağlıyor.

Can Mühendislik'in kurucusu Makine Mühendisi Mehmet Severcan,  firma olarak enerji ekonomisi, çevre politikası ve kullanıcı ihtiyaçlarına en uygun çözümleri dünya standartlarında üreterek uyguladıklarını belirtti, şunları söyledi:

''Firma olarak 1995'ten beri iklimlendirme ve enerji çözümleri alanında faaliyet gösteriyoruz. Amacımız hem bulunduğumuz yöreye, hem ülkemize daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak. Özellikle uzmanlık alanımız olan iklimlendirme konularında kalite odaklı hizmete özen gösteriyoruz. Enerji ekonomisi, çevre politikası ve kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri çağdaş standartlarda üretiyor ve uyguluyoruz. Bütün aşamaları başarı ile yönetiyoruz. İşimizi seviyor ve mesleğimiz ile ilgili yenilikleri çok yakından takip ediyoruz. ‘İyi ve güzel" işleri fikir, proje, uygulama, danışmanlık ve süpervizyon hizmetleri dahil işletmeye alarak sorunsuz ve garantili şekilde bizimle çalışmayı tercih eden değerli yatırımcılarımıza tam destek sağlıyoruz. Birçok yeni teknoloji ve sistemi ülkemize kazandırarak hem ülkemize hem de yatırımcılarımıza doğru, kalıcı ve rekabet gücü olan çevreye duyarlı fikir ve projeleri üretmeye devam ediyoruz. En son fikir ve projesi bize ait olan ve kendi alanında iddialı bir proje olan 'Ofisim Kayseri-İş Hayatının Zirvesi'  iş merkezinde çözüm ortağı olarak çalışıyoruz. Ofisim Kayseri'de 140 adet yüksek standartlarda ofis ve 24 adet dükkan, 3 adet Restoran, Kafe, Toplantı Salonu ve 500 araçlık kapalı oto parkı yapıyoruz. Bu konsepte Türkiye'de bir ilk olan bu proje kullanıcıları için birçok ayrıcalığı ve yüksek standardı ile ve çok ekonomik işletme maliyetleri ile avantaj sağlıyor. Söz konusu proje  alt yapı ve bina olarak çevre dostu bir proje.  Yakınımızda Selçuklulardan kalma tarihi bir doku var. Bunu da göz önüne alarak, projeyi tarihi dokuyu bozmadan tasarladık''diye konuştu.

''Dünya standartlarının üzerinde çözüm ürettik''

Mehmet Severcan ,hayata geçirdikleri projelerin yerli firmaların yanı sıra dış firmalarca da , beğenildiğini ve takdir edildiğini öne sürdü. Bu firmalar arasında dünyaca ünlü Samsung'un da yer aldığını da belirterek, ''Yukarda sözünü ettiğim projenin iklimlendirmesi dünya standartlarının üzerinde yeni bir çözüm oldu. Hava kalitesi ile ihtiyaçlara uygun çözümleri ile otomasyonu ile örnek proje olarak kabul gördü. Nitekim Samsung tarafından destekleniyor ve yakından izleniyoruz. Bu proje tamamlandığında birçok ilki de başarı ile hayata geçirdiği için birçok ödüle layık görülecektir.  Projelerimizin sadece içerde değil dışarda da ilgi görmesi bizim için sevinç kaynağı oluyor. Enerji ekonomisi konusuna gelince; bu konuda 20 yılı aşkındır gözlem ve ciddi kaygılarımız vardı. Bu kaygılarımızın da giderildiği bir projedir Ofisim-Kayseri. Çözüm üretirken kaynak israfını önlemek, kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerine uygun, iyi analiz edilmiş ve tasarlanmış, yeni teknolojileri de kullanarak azami bir başarı için çalışıyoruz. Örneğin yeşil binalar çok moda. Yeşil binalara girildiğinde karşınıza üç konu çıkar; Konfor, Enerji Performansı ve Çevreye Olan Saygı... Bu projede hepsi ve daha fazlası var.Bu, Can Mühendislik olarak bizim projemiz ve Müteahhit Özal-Uğur İnşaat'ın sahibi Sn. Mustafa Uğur beyin güveni ve desteği ile proje hayat bulmakta. Türkiye' de böyle bir ofisin projesi mekatronik anlamda kapsam ve nitelik olarak yok gibi. Nitekim Kayseri gibi bir -20 lerin +40 ların görüldüğü bir şehirde hava soğutmalı ofis bazında bağımsız bir iklimlendirme sistemi, yani ısıtma, soğutma, taze hava, nemlendirme yapmak ve bu fonksiyonları yönetmek için tasarladığımız sistemin benzerlerine göre bir çok avantajı söz konusudur. Bu konuyu Samsung marka hava soğutmalı VRF sistemi ile ve Türkiye Distribütörü Teknoklima ile birlikte çalışarak gerçekleştiriyoruz. Binaların yatırımcı ve işletmeler için tercih nedenleri farklılık gösterebilir ama binada yaşayanlar için değişmeyen iki ana konu vardır. İklimlendirme sistemi ile üretilen hava kalitesi ve aydınlatma! Bu iki konu en üst düzeyde çözülmeli ki verimlilik artsın, herkes daha iyi kazanarak mutlu olsun. Yine yukarda sözünü ettiğimiz projede işletme anlayışımızı yineliyoruz, atıkların disiplini de bu konuda önemlibir husustur. İklimlendirme sistemini Samsung, beyaz eşya da Siemens, çöp öğütücü de Terminatör, elektrikli ani su ısıtıcısında Clage, armatürlerde Grohe, asansörlerde GTS, ofis ana kapı kilitlerinde Yale, yangın güveliğinde EEC markaları ile çalışmayı tercih ettik. Mümkün olan en iyi marka ve firmaları seçtik, risk yönetimi ve kalite düzeyindeki kaygılarımız nedeniyle'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir