Çapar Metal, ciro artışına odaklandı

2015 yılında dilme hattını kuran firma, yeni dönemde cirosunu yüzde 50 artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Kayseri OSB’de toptan metal satışının yanı sıra boy kesim, ebatlama ve dilme hizmetleri de veren Çapar Metal, yeni pazar ve yatırımlar için çalışmalarını sürdürüyor. 2015 yılında dilme hattını kuran firma, yeni dönemde cirosunu yüzde 50 artırmayı planlıyor. Son teknolojiye sahip makineler ile firmalara hizmet sunduklarını kaydeden Çapar Metal Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çapar, gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürün çeşitliliğine gittiklerini duyurdu. Müşterilerinin ihtiyacı olan ürünleri, talep edilen özellikte ve zamanında teslim ettiklerini ileten Çapar, "Kayseri’de metal sektöründe toplu ve stoklu çalışan ilk iki firmadan biriyiz. Yeni makine alanındaki çalışmalarımızla bu alandaki etkin konumumuzu güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Sektörün Kayseri'deki gelişimi hakkında yaptığı değerlendirmelerde firmalarının öncü roy oynadığına dikkat çeken Mustafa Çapar, Kayseri metal sektörünün dilme işlemini gerçekleştirmek için şehir dışına gitmek zorunda kaldığını ancak 2015 yılında kurudukları makine hattı ile firmaların bu ihtiyaçlarına yanıt verdiklerini hatırlattı. Çapar, şöyle devam etti: “Dilme hattımızla 0.30’la, 3 milim arası ve 20 milimden bin 700 milime kadar olan genişlikteki metalleri ve yassı mamulleri kesebiliyoruz. Böylece dilme hattıyla hem ikinci nakliyeden hem de masraftan kurtulmuş olduk. Ayrıca, sanayicilerimizin kullandığı krom, alüminyum gibi malzemeleri de ekleyerek, tam teşekküllü bir sac servisi kurmayı planlıyoruz. Buna ilave 3 milimden 10 milime kadar olan bir dilme hattını daha devreye almayı düşünüyoruz."

Metal sektörünün sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan Mustafa Çapar, metalin dövizle olan ilişkisinden dolayı fiyatlardaki ani dalgalanmalara dikkat çekti. Bu sebeple, alım satımların riskli hale geldiğini belirten Çapar, “Bu durumdan firma stokları etkileniyor ve piyasadaki metal ürün fazlası keskin fiyat değişikliğine sebep oluyor. Yerli üreticileri korumak için önlemler alınabilir. Özellikle Çin’den gelen ürünlere kota uygulaması getirilebilir” önerisinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir