Cargill, Ekol Gıda hisselerinin yüzde 51'ini aldı

Cargill'in Hayvan Beslenmesi İş Ünitesi Başkan Yardımcısı Poeschl, ticari olarak Türkiye'ye ve belirli pazarlara ihracata odaklanılacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel çapta gıda, tarım, finans, endüstriyel ürün ve hizmetler alanında faaliyet gösteren Cargill, Ekol Gıda Tarım ve Hayvancılık Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin yüzde 51'ini aldı. 

Cargill'den yapılan açıklamaya göre, Cargill'in Hayvan Beslenmesi İş Ünitesi, Türkiye'nin önde gelen premiks ve yem katkı maddeleri şirketlerinden Ekol Gıda'nın çoğunluk hisselerini almak için koşullar üzerinde anlaşma sağladı. Türk Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olan işlemin geçerlilik kazanması için nihai olarak onaylanmasının 2015 yazında gerçekleşmesi bekleniyor. 

Cargill'in Hayvan Beslenmesi İş Ünitesi Başkan Yardımcısı ve Grup Direktörü Mark Poeschl, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu satın alma sayesinde müşterilerin daha geniş kapsamlı bir deneyim için Cargill'in geniş ürün portföyüne ve teknik uzmanlığına erişebileceklerini belirterek, "Ticari olarak Türkiye'ye ve belirli pazarlara ihracata odaklanılacak" dedi. 

 Ekol Gıda Genel Müdürü ve kurucu ortaklarından Serhad Çelik ise Ekol Gıda'nın Cargill ile birlikte bu önemli adımı atmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. 

Söz konusu anlaşmanın Ekol Gıda'nın premiks ve yem katkı maddeleri pazarındaki mevcut müşteri portföyü ve pazar bilgisini daha da geliştireceğini belirten Çelik, "Yönetim kadromuz var olan müşteri tabanımıza ise hizmet vermeye devam ediyor olacak" ifadelerini kullandı.  

Operasyon global Provimi markası altında devam edecek 

Söz konusu satın alma işlemi Cargill'in hayvan beslenmesi alanındaki büyüme stratejisine paralel olarak gerçekleşiyor. Ekol Gıda'nın ürün ve hizmetleri ile müşteri tabanını sürdürmenin yanı sıra, Cargill büyümeyi planladığı öncelikli pazarlardan birisi olarak belirlediği Türkiye'deki varlığını daha da güçlendirmek adına kümes hayvanları ve mandıra segmentleri için teknik uygulama merkezleri inşa edecek. 

Bu sayede global Ar-Ge yeterliliği sağlanarak yerel pazardaki kapasite genişletilecek ve inovasyon arttırılacak. Bu doğrultuda müşteriler yerel olarak uygulanabilir yeniliklerden, bilgi transferinden, çiftçi eğitimi programlarından ve endüstriyel işbirliklerinden faydalanabilecek. 

Geçiş süreci tamamlandıktan sonra ise operasyon global Provimi markası altında devam edecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir