Çaykur, çayevi zinciri kuruyor

Çaykur, Çayla markasıyla çayevi zinciri kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Çayla markası adı altında, Türk çay kültürünü önce Türkiye’de, sonra da tüm dünyada yaygınlaştırmayı misyon edindiklerini belirterek, "Çayla'nın Türk çay kültürünü anlatmak için en uygun platform olacağını düşünüyoruz." dedi.

Çaykur'un geliştirdiği ve ilk 2 şubesini İstanbul'da Caddesbostan ve Göztepe'de geçtiğimiz günlerde açan Çayla konseptinin çıkış noktası ile Türkiye ve dünyadaki hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Sütlüoğlu, "Çay esaslı böyle bir konseptin olmadığını gördük. Vatandaşımızın da buna çok ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Çayla için sektör profesyonellerinden oluşan bir ekip oluşturduklarının altını çizen Sütlüoğlu, yeni konseptlerinin yeme ve içme sektöründe bir boşluğu dolduracağına, yatırımcılar tarafından da büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti.

Sütlüoğlu, Çayla'nın operasyonel olarak Anadolu'da ve yurt dışında franchise sistemiyle büyüyeceğini ve kültür pazarlaması konusunda örnek bir projeye imza atmış olacaklarını söyledi. 

Mayıs ayı içerisinde 3. şubenin Tuzla Marina'da açılacağını, yaz aylarında da ilk yurt dışı mağaza olan Mekke şubesinin hizmete gireceğini bildiren Sütlüoğlu, Mekke mağazasının Hac ziyaretine yetiştirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Sütlüoğlu, yurt dışında 2. ayakta ise New York'ta çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

"2017 yılında 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz"

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, "Mağazalarımızı biz yapacağız. Yaklaşık 45-60 gün içerisinde teslim edeceğiz. Bu mağazalarımızın karlılığını yüzde 15-17 olarak görüyoruz. İleride franchise verdiğimiz arkadaşlarımız bu tür mağazaları açabilecek ve 36 ayda amorti edebilecekler." şeklinde konuştu.

2017 yılı içerisinde 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Sütlüoğlu, daha da hızlanarak Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın önemli merkezlerinde şube açacaklarını bildirdi. Sütlüoğlu, Türkiye'nin kültürünü, çayını ve güler yüzlülüğünü bütün dünya ülkelerine göstereceklerini belirtti.

Franchise verdikleri mağazalardan belli bir yüzde alacaklarını belirten Sütlüoğlu, "Bu Çaykur'un cirosunu ve karlılığını ciddi manada arttıracak, Didi'de olduğu gibi. Didi Çaykur'un bilanço karlılığının yarısını sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıda verilen bilgilere göre Çaykur, Çayla mağazaları ile yurt içi ve yurt dışında bir sosyal mekan oluşturmayı amaçlıyor. Çayla'da başta geleneksel çay olmak üzere, bitki çayları ve özgün formüllü 60'a yakın farklı çay karışımları ile çaya eşlik eden yiyecekler servis ediliyor.

Doğu Karadeniz Bölgesinin yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler de Çayla'da kahvaltıya eşlik ediyor. Yeni nesil çay zinciri olan Çayla'nın hedefi 1-2 yıl içinde yurt içi ve yurt dışında hızla yaygınlaşarak, en büyük çay zinciri markası olmak.