CHEP, Türkiye'de yatırıma devam ediyor

Dünyanın en büyük şirketlerine hizmet sağlayan, palet havuzlama sistemleri ile Türkiye'de 100 milyonun üzerinde yatırım yapan CHEP, Türkiye yatırımlarını 2015'te de sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL

İSTANBUL - Avustralyalı palet tedarikçisi CHEP, Türkiye’de 2009 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor. Oluşturdukları doğa dostu palet havuzlama sistemleri ile Türkiye’de 100 milyonun üstünde yatırım yapan CHEP, 2015 yılında da yatırımlarına devam ediyor. 

Tüketim ürünleri, taze gıda, içecek ve otomotiv gibi sektörlerde dünyanın en büyük şirketlerine sürdürülebilir palet havuzlama çözümleri sunduklarını dile getiren CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, sertifikalı ormanlardan elde edilen ahşap kullanımı, tedarik zinciri boyunca daha yüksek nakliye verimliliği, daha az kayıp ve ömrü tükenmiş paletlerin geri dönüşümü ile önemli ölçüde çevresel etki tasarrufu sağladıklarının altını çizdi. 2014 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen verimli nakliye operasyonları sayesinde 4 bin 133 ton karbondioksidin doğaya karışmasını engellediklerini vurgulayan Aktekin, “Bu rakam yaklaşık olarak Türkiye’deki 919 ailenin karbondioksit salımına eşit. Aynı zamanda da 3 bin 716 metreküp kereste tüketiminin de önüne geçilmiş oldu” şeklinde konuştu. CHEP olarak, yerli sertifikalı kereste ve ahşap kullanımına önem verdiklerini sözlerine ekleyen Aktekin, Orman Bakanlığı ile yaptıklarını görüşmeler sonucunda Amerika’daki Forest Security Council kriterlerinin sağlanması ile yerli hammadde kullanımına Bolu bölgesinde geçtiklerini kaydetti. Ticari amaçlı üretilmiş ormanlardan elde edilen ürünlerle üretimlerine devam ettiklerini aktaran Aktekin, “Bu konuda öncülük yaptığımız için de gurur duyuyoruz. Ayrıca müşterilerimize de, üretim ve diğer süreçlerinde karbondioksit salınımını azalttıkları için onlara bu konu ile ilgili sertifikalarını vermeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni bakım hattı ile inceleme ve tamir kapasitesini yüzde elli artırıyor

Türkiye’de yatırımlarına devam ederek, 1 milyon liralık yeni otomatik palet onarım makinesiyle inceleme ve tamir kapasitesini yüzde elli artırdıklarını dile getiren Şafak Aktekin, bu yatırımla Şekerpınar servis merkezindeki onarım faaliyetlerini, iş süreçlerini ve hizmet verimliliğini artırdıklarını kaydetti. Yeni bakım hatlarının saatte 300 palet inceleme ve tamir kapasitesinin bulunduğunu anlatan Aktekin, “Makinenin en önemli özelliği palet istiflerini otomatik olarak ayrıştırması ve inceleme öncesi paletleri otomatik olarak kaldırarak insan gücü kullanmadan paletlerin alt kısmını görünür hale getirmesi. İnceleme ve tamir sonrası paletleri tekrar otomatik olarak istifleyen makine, aynı zamanda üzerindeki okuyucular sayesinde hattın tamamının online olarak izlenebilmesini ve takip edilmesini sağlıyor” dedi. Makinenin, hem iş gücünden hem de doğal kaynaklardan daha fazla tasarruf sağlamalarına yardımcı olacağını açıklayan Aktekin, aynı zamanda ürettikleri yüksek kaliteli ve uzun ömürlü paletlerin gerekli onarımlardan sonra havuza yeniden dahil edilme sürecini hızlandırarak, tedarik zinciri verimliliği açısından da müşterilerine daha iyi hizmet vermelerini sağlayacağını vurguladı.

28.jpg

İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Adana şehirlerinde altı servis merkezlerinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Aktekin, bu yıl Samsun ve Eskişehir’de de faaliyete geçecek iki servis merkeziyle birlikte sayının sekize çıkacağını söyledi. Aktekin, palet havuzlama sistemlerini büyütmek için 20 milyon liralık bir yatırım planlandığını da sözlerine ekledi. Servis merkezlerinin bin ila 5 bin metrekare arasında değişen alanlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Aktekin, operasyonun işleyebilmesi için 200’den fazla kişinin emek verdiğini belirtti.

Yeni ürün: Yarım ve çeyrek paletler

Hzlı tüketim ürünleri arasına giren tüm sektörlerle çalıştıklarını tekrarlayan Şafak Aktekin, ayrıca plastik kasa ve konteyner ürünleriyle de ağırlıklı olarak otomotiv sektörüyle çalıştıklarını açıkladı. Türkiye’de plastik kasa ve tahta palet olarak iki ürün üzerinde faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Aktekin, “Türkiye’nin altyapısının hazır olmadığı fakat Avrupa ve özellikle Almanya’da kullanılan yarım palet ve çeyrek palet üretimi ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Çünkü Türkiye’de de perakende alışkanlıkları giderek değişiyor. Azar azar ama sık alım gerçekleşiyor ve Türkiye’deki az kapasiteli indirim marketleri de bu doğrultuda artıyor. Çeyrek ve yarım paletler de bu marketlere Avrupa’daki toplam maliyetlerinde fayda sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir