Çuhadaroğlu Metal, yüzde 26'sını halka açıyor

Halka arzda birim pay fiyatı 2 TL, halka açıklığı yüzde 26 ve arz büyüklüğü 37 milyon TL olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

62 yıl önce Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından kurulan Çuhadaroğlu Metal, şubatta halka arz ediliyor. Bünyesinde 630 çalışanı bulunan ve 2015 yılının ilk 9 ayında 164 milyon TL konsolide ciro yapan Çuhadaroğlu’nun net kârı 18.7 milyon TL düzeyinde. Halka arz sonrasında piyasa değeri 142.5 milyon TL olacak. 

'Bina terzisi' olarak adlandırılan Çuhadaroğlu için borsada 20 işlem günü süreyle günlük alım emri uygulanacak. Halka arzda birim pay fiyatı 2 TL, halka açıklığı yüzde 26 ve arz büyüklüğü 37 milyon TL olacak. Halka arzdan elde ettiği gelirle yatırımlarını tamamlamayı planlayan Çuhadaroğlu, profil üretimi ve cephe sistem uygulamalarında kapasitesini artıracak. Halka arz Deniz Yatırım liderliğinde yapılacak. 

Hedef ABD’ye açılmak

Babası Ahmet Çuhadaroğlu tarafından 1954 yılında Kağıthane’de doğrama tesisi olarak kurulan Çuhadaroğlu’nun bugün 630 çalışanlı büyük bir alüminyum entegre işleme tesisine dönüştüğünü anlatan Çuhadaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu “Firmamız 15 yıl önce Avrupa’ya giriş yaptı. Avrupa ülkelerine ürün vermek Rusya ve Ortadoğu’ya ürün satmaya benzemez. Avrupalılar burunlarından kıl aldırmıyor. Kendilerinden çok daha kaliteli ve uygun fiyata ürün verseniz bile sizi ülkelerinde istemiyorlar” dedi. Tüm bu çetin şartlara karşın şirketin 10 yıldır Paris’te bürosu olduğunu dile getiren Çuhadaroğlu, yakında Londra’da da bir büro açacaklarını ve Atlantik’i geçip ABD pazarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Nejat Çuhadaroğlu dünya markası olma vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi. 

13. element 'al' denilecek

Ahmet Çuhadaroğlu’nun Türkiye’de ahşap ve çelik yerine alüminyum doğramayı tercih eden ilk isim olduğunu anlatan Çuhadaroğlu Genel Müdürü Kenan Aracı, bu nedenle şirketin halka arzında 13. element olan alüminyumun simgesi ‘AL’yi kullanarak “Güvenle AL’ sloganını kullanacaklarını söyledi. Aracı şunları kaydetti: “Devam eden ve 2016 yılında tamamlanması planlanan kapasite artırımı ile yıllık 16.200 ton olan biyet üretimimiz 32.400 tona, 140 bin metrekare olan cephe sistemleri tasarım, üretim, test ve montaj kapasitemiz ise 250 bin metrekarenin üzerine çıkacak.”

Şubatta tamamlanacak

Deniz Yatırım İcra Kurulu Üyesi Hüseyin Melih Akosman da Çuhadaroğlu’nun halka arzıyla ilgili detaylı bilgileri paylaştı. Akosman, yüzde 50 sermaye artırımı yüzde 50 ortak satışı planlanan halka arzda şirketin mevcut 62 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 9 milyon 250 bin TL nakit karşılığı olmak üzere 71 milyon 250 bin TL’ye artırılacağını ve 9 milyon 250 bin TL tutarında ise ortak satış gerçekleştirileceğini söyledi.