Dev projeleri emlakçıların sattığı yeni bir dönem başlıyor

Keller Williams Ülke Direktörü Emre Erol’a göre gayrimenkul sektörü Türkiye’de çok gelişti ancak pazarlama noktasında hala alınması gereken yol var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özlem ERMİŞ BEYHAN

İSTANBUL - Keller Williams Ülke Direktörü Emre Erol, Keller Williams olarak Türkiye’de 1 yılda 8 bölge müdürlüğü ve 300 emlak danışmanına ulaştıklarını ve 4 ayda 2015 hedeflerinin yüzde 60’ına ulaştıklarını söyledi. Şirket Türkiye’de 10 yılda 80 bölge müdürlüğü ve 7 bin danışmana ulaşmayı planlanıyor. Keller Willams şimdilerde büyük projelerin pazarlamasını yapmak için çalışmalar yürütüyor. Erol, gayrimenkulde stok artışına dair “Fizilibitesi doğru yapılmış, farklılaşarak piyasa taleplerini karşılayan projelerin daha çok yapılıyor olması gerekiyor. Bu tip projelerin satışı ile ilgili hiçbir sorun olmaz” yorumu yaptı. 

Piyasada bir değişimin söz konusu olduğunun altını çizen Erol, “Biz emlak şirketleri olarak daha çok 2’nci el sattık ve kiraladık. Ama artık büyük projelerin satışının uzman emlak danışmanlarınca yapılacağı döneme giriyoruz” dedi. Keller Willams globalde toplam 115 bin kişi çalışıyor. Sistem ve modeller üzerinde büyüyen bu şirketin ABD dışında Avrupa’da ilk açıldığı uluslararası pazar Türkiye olmuş. Sadece Türkiye değil, Yunanistan, KKTC ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin de temsilcisi olan Emre Erol’u ABD’li şirket bulmuş. 13 yıldır emlak piyasasında olan Erol’a bir gün şirketin Türkiye pazarına girmek istediğini ve temsilci olarak kendisinin bu şirkete tavsiye edildiği bildirilmiş. Erol, “Beni nasıl buldularsa, ben de emlak danışmanlarımızı öyle buluyor, seçiyorum. Franchise sayısını artırmaya değil, doğru isimleri bulmaya çalışıyorum" dedi.

İranlılar, Suriyeliler ve Ruslar KKTC'den ev alıyor

- Anadolu’da gelişen büyük illerde inanılmaz bir hareketlilik var. Kayseri, Konya, Adana, Gaziantep, İzmir, Bursa, Samsun... 

- KKTC’ye Rusların, İranlıların ve Suriyelilerin müthiş bir ilgisi var. Güney Kıbrıs’ta yatırım yapan Rus yatırımcılar çok zarar etti, şimdi dinamiklerin değiştiği KKTC’ye yöneldiler.

- ABD ve Kanada’dan Türkiye’nin gayrimenkul piyasasına müthiş bir ilgi var.