DGS Comfort Yatak, global pazardaki faaliyet ağını genişletecek

Libya, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti ve Şili'ye yaptığı ihracat ağını genişleten firma, İsveç, Yugoslavya ve Cezayir'a de ihracat yapmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mimarsinan OSB'deki tesislerinde ürettiği yataklarla sektöre hizmet veren DGS Comfort Yatak, iç pazarın yanı sıra dış pazarlarda da faaliyet göstermeye başladı. Libya, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti ve Şili'ye yaptığı ihracat ağını genişleten firma, İsveç, Yugoslavya ve Cezayir'a de ihracat yapmayı planlıyor. DGS Comfort Yatak ortaklarından Yaşar Geyin, "Kişiye özel ürettiğimiz latex, visco, fuul ortopedik ve ekonomik yatak ürünlerle sektörün önde gelen firmaları arasına girmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, Ar-Ge çalışmalarına değer vererek ISO 9001:2008  kalite sistemiyle yatak üretiyoruz" dedi. 

Mimarsinan OSB'de 3 bin yatak üretim kapasitesine sahip işletmelerini geçen yıl faaliyete aldıklarını belirten Yaşar Geyin, DGS Comfort Yatak'ın kaliteyi ön planda tutup latex, visco, fuul ortopedik ve ekonomik türü yataklar ürettiğinin altını çizdi. Ürünlerini iç pazarın yanı sıra dış pazarlarda da ilgi gördüğünü dile getiren Geyin, "Bugün itibarıyla Libya, Suudi Arabistan ve Çek Cumhuriyeti pazarlarında yatak üreticisi olarak  faaliyet gösteriyoruz. İsveç, Yugoslavya ve Cezayir pazarlarına da girmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Cirosunu iki katına çıkarmayı hedefliyor

Ar-Ge'ye önem verdiklerini hatırlatan Yaşar Geyin, insan ömrünün üçte birinin yatakda geçtiğini dikkat çekti. Bu görüşten hareketle kaliteyi ön planda tuttuklarına işaret eden Geyin, şöyle devam etti: "30 ilde bayiliğimiz var. Firmamız bir yandan yurtiçinde pazar payını artırmaya çalışırken, diğer yandan da ihracata ağırlık vererek yurtdışından elde ettiği cirosunu iki katına çıkarmayı hedefliyor. Geyin, yatak ölçülerini müşteri hizmetleri doğrultusunda standartlaştırarak, değişik ebatlarda yatak üretimi gerçekleştirdiklerini de ifade etti.

Öte yandan, DGS Comfort Yatak'ın kısa süre içinde 180x200 ve 200x200 ölçülerinde latex ve visco yatak üretimine de başlayacağının altını çizen Yaşar Geyin, "2 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan firmamız, mevcut üretim bantlarını önce kapitone makinası ardından da yay ve dizgi  makinalarıyla takviye ederek, kapasitesini daha da geliştirmeyi planlıyor" şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir