Dimes, Japonya'da büyümeyi hedefliyor

Japonya’nın yaklaşık 10 milyar dolar büyüklüğe sahip meyve suyu pazarında büyümeyi hedefeyen Dimes, küresel alandaki etkisini artırmaya devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dimes, uluslararası pazarlarını geliştirmeye devam ediyor. Japonya'nın yaklaşık 10 milyar dolar büyüklüğe sahip meyve suyu pazarında payını artırmayı hedefleyen Dimes, ülkedeki iki önemli fuara katıldı. 

Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirdiği Japonya çıkartması kapsamında önce Tokyo'da düzenlenen Supermarket Trade Show etkinliğine katılan Dimes, daha sonra 78 ülkeden 82 binin üzerinde ziyaretçiyi bir araya getiren, Uzak Doğu pazarının en önemli gıda ve içecek fuarı Foodex Japan 2017'de yerini aldı.

İhracatın yüzde 26'sı Uzak Doğu'ya

Farklı coğrafyalarda 100'ü aşkın ülkeye ihracat yapan Dimes'in yurtdışı satışlarının, 2016 yılında 30 milyon TL düzeyinde gerçekleştiğini belirten Dimes Genel Müdürü Ozan Diren, şirketin ihracatının yüzde 26'sının Uzak Doğu pazarına gerçekleştiğini söyledi.

Japonya'nın yanı sıra, Çin, Hong Kong, Malezya, Filipinler'i de içine alan Uzak Doğu pazarında güçlü bir potansiyel gördüklerini dile getiren Ozan Diren, "İşimize ve hayata farklı bakış açımızın kaynağı Doğaya ve İnsana Saygı ilkemiz, bu coğrafyada güçlü şekilde karşılık buluyor. Sağlığı ve doğallığı, yaşam tarzlarının merkezinde tutan Uzak Doğulular, hayata bizim gibi başka bakıyorlar. Yüzde 100 meyve suyu ürünlerimize artan tüketici ilgisi, bu ortak noktamızdan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Katma değerli ihracat

Katma değerli ihracatla tarım ekonomisine katkı yapmanın Dimes'in öncelikleri arasında yer aldığını belirten Diren, "Türkiye'de yerli portakallardan yüzde 100 ve sıkma meyve suyu üreten ilk firmayız. Bunun için Aydın üretim tesisimizde özel bir üretim hattı kurduk" dedi.

Yüksek potansiyelli zorlu pazar

Meyve ve sebze ihtiyacının çoğunu ithalatla karşılayan Japonya, ülkenin güçlü ekonomik dinamiklerinin de etkisiyle, yılda yaklaşık 60 milyar dolar düzeyinde gıda ithalatı gerçekleştiriyor. Ülkenin gıda ithalatında kaliteden taviz vermeyen yaklaşımı ve kişisel tercih ve prensiplerin davranışlara yön verdiği tüketici profili, Japonya pazarında kendine özgü bir yapı oluşturuyor.

"Ağız tadı kadar akıllara ve kalplere de hitap ediyoruz"

Japonya'da gerçekleşen iki fuarda da yoğun ilgi gördüklerini belirten Ozan Diren, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle yüzde 100 meyve sularından oluşan ve 700 ml cam şişede sunulan, sıkma yüzde 100 Moments ürün serimiz büyük ilgi gördü. Japon tüketiciler ve bu bölgedeki iş ortaklarımız, ürün kalitesini ve üretici felsefesini ince eleyip sık dokuyarak uzun uzun düşünüp karar veriyorlar. Öte yandan, onların güvenini kazanabilirseniz ve bu güveni sarsmadan sürdürebilirseniz, potansiyel çok büyük. Ürünlerimiz tüketicilerin ağız tadına, ürün kalitemiz ve felsefemiz de onların akıllarına ve kalplerine hitap ediyor." 

Ozan Diren, Japonya'nın yanı sıra diğer bölge ülkelerinde de büyümek istediklerini ve özelikle de Foodex fuarında bu konuda önemli işaretler aldıklarını sözlerine ekledi ve "Uzak doğu tüketim alışkanlıklarına uygun ürünlerimiz ve üretim felsefemizle bölge insanının sağlık merkezli hayat döngüsünde yerimizi alacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir