Doğankoç, 'ulak'la hizmetini genişletti

Güvenlik firması Doğankoç, güvenlik görevlisi, hizmet alan şirketi ve şirket merkezini geliştirdiği yazılımla birbirlerine bağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN

İZMİR - Güvenlik kamerası ve görüntü işleme teknolojileri alanında faaliyet gösteren Doğankoç Özel Güvenlik Hizmetleri, geliştirdiği Ulak Akıllı Devriye ve Süreç Yönetim Sistemi ile güvenliğe ilişkin tehditler karşısında etkin çözümler sunmaya devam ediyor. Ulak yazılımı ile güvenlik görevlisi, hizmet alan şirket ve Doğankoç Özel Güvenlik arasında oluşturulan iletişim alt yapısı ile daha etkin bir şekilde haberleşme sağlanması amaçlanıyor.

Yeni sistemlerinin adını tarihteki “haberci” kelimesinden aldığını dile getiren firma sahibi Kenan Doğan, “Ulak, Osmanlı Devleti’nde devlet hizmeti yapan, bir yerden başka bir yere gönderilen ve hızlı hareket eden habercilere denirdi. Aynı mantıkla oluşturduğumuz uygulama ile güvenlik personelimiz, hizmet verdiği noktadaki tüm gelişmeleri merkezimizle paylaşıyor. Ulak, sahada güvenlik görevini icra eden personelin merkezimiz ile 24 saat haberleşme, bilgi alışverişi, konum, sorumluluğundaki bölgede uyması gereken kuralları anlık olarak takip eden ve uygulatan mobil bir uygulama” dedi.

Ulak’ın aynı zamanda birçok uygulamayı da içerisinde barındıran bir kontrol sistemi olduğunu vurgulayan Doğan, “Bu sistem, hizmet verdiğimiz fabrika, eğitim kampusu, liman, toplu yaşam alanları, alışveriş merkezleri ve daha birçok alandaki işletmelerde işletmecilere söz konusu alanlardaki her türlü güvenlik gelişmelerini dünyanın her yerinden takip edebilme olanağı sunuyor” dedi. Doğan, ayrıca bir yenilik daha yaparak, tüm müşterilerini hırsızlık ve yangına karşı sigorta kapsamına aldıklarını kaydetti.

1999 yılında faaliyete geçtikleri bilgisini veren Doğan, “Türkiye’de yabancı sermayeli işletmelerin ağırlıkta olduğu bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Doğankoç Ailesi olarak en ileri teknolojileri kullanarak oluşturduğumuz altyapı imkanlarının katkısıyla Avrupa’nın en kaliteli güvenlik hizmetini sağlayan yüzde 100 yerli kuruluş olma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız yürütmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

'Bütün güvenlik hzmetini sağlıyoruz'

Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin sunduğu yeniliklerin, güvenlik kavramının da anlam ve içeriğini değiştirdiğini ifade eden Doğan, “Müşterilerimize teknik bakımdan uygulanabilir 7 gün 24 saat üzerinden denetlenebilir, finansal açıdan da kabul edilebilir bir güvenlik hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Farklı hizmet anlayışımız ve uygulamalarımızla hizmet verdiğimiz tüm projelerde işverene ek maddi yük getirmeden, yeteri kadar kamera, alarm, parmak izi personel takip sistemi kurarak işyerinin bütün güvenlik hizmetini sağlıyoruz” dedi.

Doğan, önümüzdeki dönemde ‘bütünleşik güvenlik’ anlayışlarına uygun olarak özel güvenlik sektörüne yeni teknolojik güvenlik sistemlerini entegre etmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.