Doğtaş, Çin pazarına giriyor

Pekin merkezli bir firmayla prensipte anlaşan Doğtaş, 4 yıllık iş planı çerçevesinde pazara giriş stratejisini belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

32 ülkeye aktif ihracat yapan ve yurtdışında da Türkiye'yi temsil eden Doğtaş, dünya mobilya sektörünün buluştuğu Çin Uluslararası Mobilya Fuarı'nda (CIFF) önemli işbirlikleri gerçekleştirerek yurda döndü.

Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen, fuarda ürünlerini sergileyen ve yeni işbirlikleri sağlayan Doğtaş, mevcut ve hedef pazarlarından gelen yatırımcılarla önemli görüşmeler yaptı. Özellikle deniz aşırı ülkelerden ciddi talep alan marka, Pekin merkezli bir firmayla prensipte anlaşarak 4 yıllık iş planı çerçevesinde pazara giriş stratejisini belirledi.

2017 ihracat hedefleri büyük

Global pazardaki konumu her yıl güçlenen Doğtaş, ihracata yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2017'de yüzde 40 büyüme hedefleyen firma, yüzde 10 civarında olan yurtdışı payını da yılsonunda yüzde 15'e çıkarmak istiyor.

Doğtaş Genel Müdürü Ersin Serbes, uluslararası sektörde en önemli ilk üç fuardan biri olan Çin Fuarı ile ilgili olarak; “Fuar süresince, Doğtaş ustalığıyla tasarlanan ürünlerimizi, yurtdışındaki yaygınlığımızı ve yatırımlarımızı, uluslararası pazarlara tanıtmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadık. Bunun yanında, önemli işbirlikleri gerçekleştirdik. Yüzde 40 büyüme hedefiyle yola çıktığımız 2017 yılına, Ocak ayında gerçekleşen İstanbul Mobilya Fuarı’nda 2 tasarım ödülü ve önemli işbirlikleriyle heyecanla başladık. Çin Fuarı’nda yaptığımız anlaşmalar da ihracat hedeflerimize hızla yaklaşmamızı sağlayacak. Yeni pazarlara açılarak; dünyada yayılmaya ve Doğtaş markamızı uluslararası arenada daha fazla duyurmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Deniz aşırı ülkeler ilgi duyuyor

Doğtaş Uluslararası Pazarlar Direktörü Serkan Şen ise, "Çin ve benzeri fuarların etkisi her geçen gün daha da artıyor. Bu yoğun ilgiyle birlikte, Pekin merkezli bir firmayla prensipte anlaştık ve 4 yıllık iş planı ile pazara giriş stratejimizi belirledik. Deniz aşırı ülkelerin markamıza çok yoğun ilgisi var. Yaptığımız işbirlikleriyle Türkiye'nin prestijli markası olma yolunda yine büyük adımlar attık" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir