Dünyaca ünlü traktör markasının kabinleri Eskişehir'den

Yılda 8 bin kabin üretimi planlayan Eskişehir'de faaliyet gösteren bir firma, 2016 yılı ocak ayı itibarıyla dünyaca ünlü traktör devi Massey Ferguson'un "MF-4700 Global Serisi"nin kabinlerinin seri üretimine geçecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir'de faaliyet gösteren bir firma, dünyaca ünlü traktör devi Massey Ferguson'un "MF-4700 Global Serisi"nin kabinlerinin üretimine başladı. 

Proje kapsamında 8 milyon euroluk yatırım ile Çin, Fransa, Finlandiya ve Brezilya gibi ülkelere ihraç edilmek üzere yılda 8 bin kabin üretimi planlayan firma, 2016 yılı ocak ayı itibarıyla kabinlerin seri üretimine geçecek.   

Hisarlar Grup Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Türker,  Türkiye'deki traktör ve iş makinesi pazarının kabin ihtiyacının yarısını şirket olarak karşıladıklarını belirtti.  

Türker, 2015 yılı hedefleri arasında yer alan "Massey Ferguson Projesi" ile global oyuncular arasındaki yerlerini alacaklarını vurgulayarak, 8 milyon euroluk bir yatırım ile Çin, Fransa, Finlandiya ve Brezilya gibi ülkelere ihraç edilmek üzere "MF-4700 Global Serisi"nin kabinlerinin üretimine başladıklarını bildirdi. 

Şirketin, 2011 yılından bu yana yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucu hazırlanan projenin ihracat potansiyeli açısından önemine dikkati çeken Türker, şunları kaydetti:   

"Yaklaşık 25 milyon euroluk bir iş hacmi oluşturmuştur. Bu proje ile 100 kişilik bir istihdamın oluşturulması beklenmektedir. Hisarlar'ın bulunduğu ve üretimin merkezini oluşturan Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi, Massey Ferguson traktörlerin satış payının yüzde 51'ini oluşturmaktadır. 1974 yılından beri sektör devlerine üretim yapan Hisarlar, global seri kabin ihracatı ile dünyada kabin üretimi yapan ilk 5 firma arasında yer alacaktır. Pazara girdikten sonra yıllık 8 bin adet üretim yapılması hedefleniyor." 

Türker, proje kapsamında 2016 yılı ocak ayı itibarıyla "MF-4700 Global Serisi" kabinlerin seri üretimine geçileceğini belirtti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir