Duru Bey'in spermasına 50 TL fazla destek

"Damızlık Dana" projesi kapsamında ülke genelinde seçilen 9 damızlıktan biri Karaman'dan çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü “Damızlık Dana” projesi kapsamında, ülke genelinde tespit edilen 9 damızlıktan biri de Karaman'dan seçildi. Karaman’da bulunan Duru Çiftlikten seçilen Duru Bey, İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Ümit Çağlıyan, Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Veteriner Hekimi Muharrem Koçak, Duru Çiftlik Organik Tarım Ürünleri ve Ticaret Limited Şirketi sorumlu Veteriner Hekimi Buket Baydar tarafından Gen­Türk Sorumlu Veteriner Hekimine teslim edildi.

Suni tohumlamada kullanılacak

Karaman'ın önde gelen örnek hayvancılık işletmelerinden Duru Çiftlik’in yetiştirdiği TR70236488 nolu Simmental ırkı boğa adayı Duru Bey, projede kullanılmak üzere, Gen­Türk tohum firmasının İzmir Menemen'deki çiftliğine gönderildi. Duru Bey, ergin yaşa ulaştıktan sonra Gen­Türk firması aracılığıyla tüm Türkiye'de suni tohumlamada kullanılacak. Duru Hayvancılıktan yetişen Duru Bey adlı Damızlık Dananın spermasını kullanarak tohumlama yaptıran yetiştiriciler, 50 TL daha fazla destekleme alacaklar.

'Hobi olarak başladık'

Konuyla ile ilgili açıklama yapan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, '' Bulgurdaki doğallık ve kalite anlayışımızı ve hassasiyetimizi tüm iş kollarımıza yansıtıyoruz. İlk başta hobi olarak başladığımız hayvan yetiştiriciliğinde bugün 1000 büyük baş hayvan ile Türkiye’de önemli bir konuma geldiğimizi düşünüyoruz. Kendi tarlalarımızda yetiştirdiğimiz organik yemlerle beslediğimiz hayvanlarımız,Türkiye’de organik hayvancılık için örnek olacak niteliktedir'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir