Easy Guitar ile gitar çalmak artık çok kolay

Akıllı enstrüman Easy Guitar, gitar çalmayı öğrenmeyi kolaylaştırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özüm ÖRS

ANKARA - Bilkent Cyberpark’ta yer alan Do Major’un geliştirdiği Easy Guitar ile gitar çalmayı öğrenmek oldukça kolaylaşıyor. Do Major’un CEO’su Giray Songül, geliştirdikleri Easy Guitar’ın, klavyesi üzerine ışıklar gömülü olan ve bir USB bağlantısı ile dünyanın internet tarafından kontrol edilebilen ilk gitarı olduğunu kaydederek, “Kullanıcı hiçbir uygulama yüklemeden gitarını USB ile bilgisayarına bağlıyor ve websitesini (www.mychordbook.com) açıyor. Sadece tek tuşla gitar siteye bağlanıyor ve kullanıcı YouTube üzerinde favori parçasını dinlerken Easy Guitar kullanıcıya parmaklarını gitar klavyesi üzerinde nereye koyması gerektiğini ışıklar yardımıyla gösteriyor. Bu yöntem klasik enstrüman öğrenme yöntemlerine nazaran hem daha kolay, hem de daha eğlenceli” dedi. 

Bilkent Cyberpark bünyesinde müzik ve teknoloji arasındaki bağları kurmak için kurulan Do Major şirketi, enstrüman öğrenmeyi kolaylaştırıyor. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun ve Londra’da işletme üzerinde yüksek lisans yapmış olan Do Major’un CEO’su Giray Songül, müziğin insanların günlük streslerini unutmaları ve hayatlarına bir renk katmaları için mükemmel bir araç olduğunu vurguladı. Songül, “İnsanları, müzik yapmanın ne kadar zor ve emek harcayan bir uğraş olduğunu göstererek korkutmaktansa, ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu göstermeli ve onları bu yolda desteklemeyiz” dedi. 

“Gitar çalmak, istenilen parçalarla öğreniliyor”

Enstrüman çalmayı öğrenmenin artık çok kolay olduğunu dile getiren Songül, şu bilgileri verdi; “Şirketin websitesi myChordBook (www.mychordbook.com) bir şarkı akor ve söz sitesi. Site YouTube üzerinden bir şarkı dinlerken şarkının sözlerini ve farklı enstrümanlarla nasıl çalınacağını eş zamanlı olarak gösteriyor. Aynı zamanda şirketin ürettiği Easy Guitar adlı akıllı klasik gitar da siteye direk bağlanabiliyor. Easy Guitar klavyesi üzerine ışıklar gömülü olan ve bir USB bağlantısına sahip dünyanın internet tarafından kontrol edilebilen ilk gitarı. Kullanıcı hiçbir uygulama yüklemeden gitarını USB ile bilgisayarına bağlıyor ve websitesini açıyor. Sadece tek tuşla gitar siteye bağlanıyor ve kullanıcı YouTube üzerinde favori parçasını dinlerken Easy Guitar kullanıcıya parmaklarını gitar klavyesi üzerinde nereye koyması gerektiğini ışıklar yardımıyla gösteriyor. Bu yöntem klasik enstrüman öğrenme yöntemlerine nazaran hem daha kolay, hem de daha eğlenceli. Üstelik herkes kendi istediği parçalarla gitar çalmayı öğrenebiliyor.” 

Mobil cihazlar ile de kullanılabilen MyChordBook’da; metal, pop, slow gibi istenilen kategoride ve zorluk derecesinde şarkı seçilebiliyor. Sitede, The Rolling Stones’dan Rihanna’ya, Jon Bon Jovi’den, Lady Gaga, Depeche Mode ve Eric Clapton’a kadar birçok sanatçının eserleri yer alıyor.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir