EBRD ve IFC, Odeabank'a ortak oluyor

IFC ve EBDR'nin, Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank'ın sermaye artırımına katılarak bankaya ortak olacağı duyuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Bankası Grubu’nun üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), IFC Finans Kurumları Büyüme Fonu (IFC FIG Fonu) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Lübnan merkezli Bank Audi’nin Türkiye’deki iştiraki Odeabank’ın 1 milyar liralık sermaye artırımına dahil oluyor.

Odeabank'tan yapılan açıklamaya göre, Odeabank’ın sermaye artırımına IFC 110 milyon dolara, EBRD ise 90 milyon dolara eşdeğer Türk Lirası katkı sağlıyor ve IFC’nin toplam 110 milyon dolarlık katkısının 38.5 milyon dolarlık kısmı IFC FIG Fonu tarafından sağlanıyor. Odeabank’ın toplam 1 milyar liralık sermaye artırımının kalan bölümü de ana hissedar Bank Audi ile birlikte, önde gelen Orta Doğu'lu yatırımcılar tarafından temin edilecek. Sermaye artırımı sonrasında Bank Audi, yüzde 75'in üzerinde pay ile Odeabank'ın en büyük hissedarı olmaya devam edecek.

Sermaye artırımı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onayı gibi yasal mevzuatın öngördüğü onaylara ve diğer mutat koşullara bağlı olarak tamamlanacağı belirtilen açıklamada, "Sermaye artırımının sağlayacağı ek finansal imkanlar Odeabank’ın, Türkiye'deki reel sektöre sağladığı finansmanı genişletmesine, büyük ölçekli altyapı projelerini fonlamasına ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ihtiyaç duydukları finansmana daha kolay ulaşmalarını sağlamasına katkıda bulunacak" denildi.

645645654-b.jpg

Sermayesi yüzde 42 artırılacak

Sözleşme imzalanması kapsamında Odeabank'ın sermayesinde yüzde 42 artırıma gidilecek.

Bankanın internet sitesinde ve KAP'ta yer alan bilgilerine göre; mevcut durumdaki ödenmiş sermayesi 2.38 milyar lira seviyesinde bulunuyor.