Ege Vitrifiye Uzak Doğu'ya ağırlık verecek

Çin'e ilk defa bu yıl ihracat yapan Ege Vitrifiye, Çin, Singapur, Malezya gibi ülkelere ağırlık verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Vitrifiye Genel Müdürü Merter Savaş, "Çin'e ilk defa bu yıl ihracat yaptık. Biraz daha Uzak Doğu'ya, Çin, Singapur, Malezya gibi ülkelere ağırlık vereceğiz" dedi. 

Savaş, Ege Vitrifiye'nin faaliyetlerini, sektörü ve Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Unicera Fuarı'nı değerlendirdi.  Ege Vitrifiye olarak fuardan beklentilerinin, yerli ve yabancı müşterileri açısından büyük olduğunu söyledi. 

Yurt içinde 150'nin üzerinde Ege Vitrifiye ürünleri satan bayileri bulunduğunu, bunların yaklaşık 140'ının Ege Seramik ile ortak bayiler olduğunu belirten Savaş, bayilerinin birçoğunun fuara katıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Ziyaretçilerimizin çok olacağını düşünüyoruz. Şu an 65 farklı ihracat müşterimiz var, 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. Tabii bu müşterilerin tamamını fuara davet etmemiz mümkün değil ama gelebilecekleri davet ettik. Özellikle Almanya, İngiltere, Fransa, İskandinav ülkeleri ve Dubai, Abu Dabi, Bahreyn, Katar ve Ürdün'den müşterilerimiz gelecek." 

Son dönemde yeni ürünlerin portföye dahil olmasıyla ihracat hacimlerini de geliştirdiklerini vurgulayan Savaş, iç pazardaki bayi segmentasyonunu da yenilediklerini anlattı. 

Savaş, Ege Vitrifiye'nin bu yılki üretim kapasitesinin 1 milyon 200 bin parça olduğunu bildirdi. 

"Yurt dışındaki fuarlar, ihracat kapasitemizi yükseltmede önemli rol oynuyor" 

Merter Savaş, Unicera Fuarı'nın yanı sıra özellikle yurt dışında katıldıkları fuarların ihracatlarını artırmadaki önemine işaret ederek, bu yıl Suudi Arabistan'da, Rusya'da, İtalya'da katılacakları fuarların ihracat kapasitelerini yükseltmede önemli rol oynayacağını söyledi. 

Yurt dışı fuarlarda yeni müşteri kazanma potansiyelinin daha yüksek olduğunu belirten Savaş, "Geçen yıl 500 bin adet ihracat, 700 bin adet iç pazarda satış gerçekleştirdik. Bu yıl hedefimiz, 600 bin parça ihracat ve 600 bin parça yurt içi pazarda satış yapmak. Şu an gelen talepler ihracat kapasitemizi artırmayı zorluyor" diye konuştu. 

Savaş, 2014 yılında hedef ihracat pazarlarının çoğunu gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Orta Doğu'da 39 adet ihracat müşterileri varken bunu geçen yıl 65'e yükseltmeyi başardıklarını kaydetti. 

Geçen yıl bazı politik etkenler sebebiyle Ukrayna, Rusya, Libya, Irak gibi olmak istedikleri pazarda hedefledikleri satışı gerçekleştiremediklerini anlatan Savaş, "Bu yıl bu pazarlara alternatif olarak farklı ülkeler düşünüyoruz. Çin'e ilk defa bu yıl ihracat yaptık. Oradaki lüks ürün ve İtalyan dizayn tercihi olan firmalara bu ihracatı yapıyoruz. Biraz daha Uzak Doğu'ya Çin, Singapur, Malezya gibi ülkelere ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Körfez ülkelerindeki satışlarını da artıracaklarını ve buradaki projeleri yakından takip ettiklerini anlatan Savaş, bunların yanı sıra AB ülkelerine satışlarının da mevcut şekilde devam edeceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir