Emirates, ABD yasaklarına karşı önlem alıyor

Emirates, Dubai üzerinden ABD'ye seyahat eden müşterilerine uçağa binecekleri ana kadar elektronik cihaz kullanımını sağlayan yeni hizmetini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emirates, yolcularının ABD uçuşlarından önce uçağa binecekleri son ana kadar dizüstü ve tablet bilgisayarlarını kullanabilmelerine imkân sağlayan yeni hizmetini tanıttı.

Yapılan açıklamada Dubai üzerinden ABD'ye seyahat eden Emirates Havayolu müşterilerinin dizüstü ve tablet bilgisayarlarını hem seyahatlerinin ilk bölümünde hem de Dubai'deki transit geçişleri sırasında kullanabilecekleri; daha sonra, ABD uçağına binmeden önce dizüstü ve tablet bilgisayarlarını ve diğer yasaklanan elektronik cihazlarını ucağa biniş kapısındaki güvenlik personeline beyan ederek teslim edecekleri ifade edildi.

Cihazların dikkatli bir şekilde kutuların içine yerleştirilerek, uçağın kargo bölümüne yükleneceği ve ABD'de varış noktasında yolculara teslim edileceği ifade edilen açıklamada, bu hizmet için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği söylendi.

Amaç, yolcular üzerindeki etkiyi azaltmak

Amaçlarının yeni kurallara uyum sağlarken, yolcular üzerindeki etkiyi en aza indirmek olduğunu dile getiren Emirates Havayolu Başkanı Sör Tim Clark, "Yeni ek hizmetimiz yolculara, özelliklede iş amaçlı seyahat edenlere, mümkün olan en son ana kadar cihazlarını kullanabilme esnekliği sağlıyor" diye konuştu.

Açıklamasına, "Uçağa bindikten sonra cep telefonları ile internet kullanmaya devam edebilirler. Geçmiş verilerimiz Emirates'in ABD uçuşlarında yolcuların yüzde 90'ının uçak içi mobil ve Wi-Fi bağlantı hizmetlerini cep telefonları aracılığıyla kullandıklarını gösteriyor" sözleriyle devam eden Clark, "Sadece yüzde 6'sı dizüstü ve yüzde 4'ü tablet bilgisayarlar ile bağlanıyor. Bu tabii cihazlarını internet bağlantısı olmadan kullanan yolcumuz olmadığı anlamına gelmiyor, ancak belki de söz konusu durumun iyi yönü bu yolcularımız da artık cihaz kullanımına haklı bir gerekçeyle ara vererek uçak içi hizmetlerimizin keyfini çıkarabilecek, onlara sunduğumuz son çıkan filmleri, müzikleri ve TV dizilerini deneyimleyebilecek olmalarıdır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fazladan personel görevlendirilecek

25 Mart'ta yürürlüğe girecek kabinde elektronik cihazlarla ilgili kısıtlamalarla uyumlu olması için çalışmalarına devam eden Emirates, yolcuların hayatını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olmak adına, özellikle yeni kuralların uygulanmaya başladığı ilk günlerde, havaalanında ekstra personel görevlendirecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir