Endonezya'ya 4 yeni elektrik santral gemisi

Karadeniz Holding, Endonezya Denizcilik Şirketi (PAL) ile dört elektrik santral gemisinin inşası için anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadeniz Holding, Endonezya Denizcilik Şirketi (PAL) ile 5 bin MW kapasite gücünde elektrik santral gemisinin inşası için anlaştı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da PAL binasında, Endonezya'nın Türkiye Büyükelçisi Mehmet Kadri Şener Gürbüz'ün katılımıyla tören düzenlendi.

Yapılan anlaşma gereği 7 yıllık bir sürede toplam 5 bin MW kurulu güçte enerji gemileri yapımı hedefleniyor. Bu anlaşmanın yanı sıra hali hazırda kazandığı ihale kapsamında Karadeniz Holding Endonezya’ya 5 enerji gemisi göndermeye hak kazanmıştı. Bu gemilerden 1 tanesi gönderildi, kalan 4 tanesi de bu sene sonuna kadar gönderilecek.

Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Düzey Yöneticisi Orhan Remzi Karadeniz, "Dünyanın birçok ülkesine enerji üreten gemilerimizle elektrik götürüyoruz. Endonezya ile ilk anlaşmamızı geçen yıl imzalayıp ilk santral gemimiz Zeynep Sultan'ı Amurang Adası'na gönderdik." dedi.

Adalar ülkesi Endonezya’nın enerji alt yapısının yetersizliğine dikkati çeken Karadeniz, "Endonezya’nın adalardan oluşması ve kombine bir şebekesinin olmaması, ülkede elektrik üretiminde kronik bir sorun doğuruyor. Bu nedenle santral gemilerimiz Endonezya'nın elektrik ihtiyacını karşılamaya son derece elverişli." diye konuştu.

Karadeniz, yeni anlaşmaya göre aralık ayı sonundan itibaren Endonezya için 4 gemi daha üretilmesine başlanacağını belirterek, "Bu anlaşmayla Endonezya'nın en büyük gemi inşa şirketi ile hem ülke hem de çevre ülkeler için gemi üretiminde ortak çalışma kararı aldık." ifadesini kullandı.

Endonezya'nın gemi üretimi sanayisi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Karadeniz, bu ülkede elde edecekleri sonuçlara bağlı olarak diğer bölge ülkelerine de açılmak istediklerini söyledi.

PAL Genel Direktörü Muhammed Firmansyah Arifin ise yapılan anlaşmadan mutluluk duyduklarını söyledi. Arifin, "Bu anlaşmayla Endonezya'nın elektrik ihtiyacının bir bölümünü karşılamayı hedefliyoruz. Anlaşma kapsamındaki gemiler ülkemiz şartlarına oldukça uygun. Ayrıca bu anlaşma, ülkemize ekonomik katkı ve istihdam sağlayacak." dedi.

Karadeniz Holding tarafından Endonezya'ya gönderilen ilk gemi olan Karadeniz Powership Zeynep Sultan gemisi, 2015'te ülkenin Amurang Adası'nın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere İzmir'den yola çıkmıştı. 125 megavat kapasiteye sahip gemi, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun katıldığı törenle üretime başlamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir