Erçetin, L’Oreal’e özel gülyağı üretecek

Fransız markanın yöneticilerini Isparta’da ağırlayan Erçetin Gülyağı, önümüzdeki yıl 200 bin metrekare alanda, sadece bu markaya özel gülyağı üretmek için ürün yetiştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN - İZMİR

Isparta’da yarım asrı aşkın süredir gülyağı üreterek dünya kozmetik devlerine satan Erçetin Gülyağı, önümüzdeki yıl Fransız kozmetik devi L’Oreal-Paris’e özel gülyağı üretmek için özel bir alanda gül dikimi yapacak. L’Oreal-Paris’in yöneticileri geçtiğimiz günlerde Isparta’ya gelerek gül bahçelerini ve Erçetin-IFF'nin üretim tesisini ziyaret etti. 

L’Oreal-Paris’in ürünlerinde önemli miktarda gülyağı kullandığını dile getiren Erçetin Yönetim Kurulu Başkanı A. Nuri Erçetin, “Isparta’da gül çiçeklerinin toplanmasından, üretimine kadar tüm aşamaları yerinde incelediler. Güne, sabah 6 da gül bahçelerinde gül toplayarak başlayan misafirlerimiz, güllerin tartılması, nakliyesi ve son olarak damıtılması aşamalarını izledi" dedi. L’Oreal- Paris Kıdemli Parfüm Geliştirme Müdürü Marie Rosensthiel'in, gülün kendileri için ikonik bir hammadde olduğunu söylediğini dile getiren Erçetin, "Üretim sürecinden çok etkilendi. Bize, sektörde çalışanların emeğini ve çabalarını takdirle karşıladıklarını, her damla gülyağının önemini çok daha iyi anladıklarını söyledi” diye konuştu. 

'Üreticiye karşı da sorumlu olduklarını dile getirdiler' 

2008'den bu yana işbirliği içinde çalıştıkları, dünyanın en büyük parfüm üreticilerinden International Flavors and Fragrances'in (IFF) yöneticilerinin de ziyarete eşlik ettiğini vurgulayan Erçetin, şunları söyledi: 

“IFF’nin ünlü parfümörleri Juliette Karagueuzoglou ve Nicholas Beaulieu, L’Oreal-Paris yöneticilerine Erçetin-IFF tesisinde ürettiğimiz gülyağının kalitesi ile ilgili bilgi verdi. IFF-LMR Genel Müdürü Bernard Toutlemonde de sadece üretimle ilgilenmediklerini, üreticilere karşı sosyal sorumluklarından dolayı Türkiye’de ilk kez ‘For Life’ sertifikası aldıklarını anlattı. Önümüzdeki yıl L’Oreal-Paris’e özel üretilecek gülyağı için özel bir alanda gül dikimine başlayacağız.” 

L’Oreal-Paris’in üretim süreçlerinde çok hassas olduğunu, tedarikçilerinden de bunu beklediğini belirten Erçetin, “Zararlılarla mücadele için kimyasal kullanılıyor. L’Oreal-Paris için ayıracağımız 200 bin metrekarelik alanda, kimyasal kullanımını en aza indireceğiz. Burada üretilen gülyağı sadece L’Oreal-Paris’in ürünlerinde kullanılacak” diye konuştu.

Kozmetik devlerinin tedarikçisi

Erçetin Gülyağı’nın 1958’de kurulduğunu dile getiren Nuri Erçetin, “Zamanla sektördeki en büyük üreticilerden biri haline geldik. Givenchy, Donna Karan gibi dünya kozmetik devleri ürünlerinde bizim gülyağımızı kullandı. 2008'de dünyanın en büyük parfüm üreticilerinden Amerikan IFF ile anlaşma yaptık. Bu kapsamda gül çiçeği kalitesinin ve veriminin yükseltilmesi için birlikte çalışıyoruz" dedi. Üretimin tamamını IFF için yaptıklarını hatırlatan Erçetin, “Bu yıl hasat, beklentimizin gerisinde kaldı. Özellikle 22-23 Nisan'daki don rekolteye büyük zarar verdi. Yaklaşık yüzde 30’luk kayıp var. Bu yıl 200 kilogram gülyağı, 650 kilogram da katı gülyağı üreteceğiz. Gülyağı, kokusu yanında kullanıldığı parfümlerde kalıcılığı sağladığı için özellikle yüksek kaliteli parfümlerde tercih ediliyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir