Erdem Gıda, 'Erdemzade' ile konsept ürün üretecek

Hizmet kalitesini artırmak amacıyla markalardaki distribütörlük sayısını artırmayı hedefleyen Erdem Gıda, 'Erdemzade' ile konsept ürün üretimine başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birçok  gıda markasının distribütörlüğünü yapan Erdem Gıda, hizmet kalitesini artırmak amacıyla markalardaki distribütörlük sayısını artırmayı hedefliyor. Firma ayrıca 'Erdemzade' markası ile konsept ürün üretimine başlıyor. 

Firmanın kuruluşu ve stratejileri hakkında bilgi veren Erdem Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Erdem,"Firmamızın  ilk temellleri  babam Muammer Erdem  tarafından 1975 yılında Erdem Gıda Pazarı olarak atıldı. 2003 yılında ise Erdem Gıda olarak faaliyete başladık. Mimarsinan OSB'de  şuan on iki firmanın distribütörlüğünü yapıyoruz" dedi. 

Pazarlamaya ağırlık verecek

Müşteri portföyünü çoğunlukla  yerel marketler, oteller  ve restoranlar olarak sıralayan Kenan Erdem,  6 bin 200 metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini belirtti. İstihdam ettikleri 48 kişi ile kaliteli ve müşteri memnuniyetini esas alan hizmet verdiklerini söyleyen Erdem, Erdemzade markası ile lokum üretimine başladıkları bilgisini verdi.  Erdem, şöyle devam etti: 

"Ürünler şu an için 50 gramlık paketlerde satışa sunulacak. Bu markamız altında farklı ürün üretimi de yapacağız. Daha çok müşteriyle çalışmak için pazarlama ağımızı da genişletmeyi planlıyoruz."

"Tahsilat sorunu var"

Kenan Erdem; ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti, teknoloji takibi, eğitim ve takım ruhu ile genel kaliteyi koruduklarını belirterek, bu anlayışın beraberinde sürdürülebilir büyümeyi getirdiğini öne sürdü. Erdem, çevreyi gözeten üretim anlayışıyla da rakiplerinden ayrıldıklarının altını çizdi. Faaliyet alanlarının sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdem, piyasada kayda değer oranda nakit sıkıntısının bulunduğunu bildirdi. Bu durumu etkileyen unsurların başında ulusal marketlerin pazar payını artırmasını gösteren Erdem, dolayısıyla yerel ve geleneksel kanalların işlerinin gerilemesinin beraberinde tahsilat sorunu getirdiğini sözlerine ekledi.