Ermaksan, yeni nesil üretimi Green Pres'i vitrine çıkardı

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, "Servo eletrikli motor teknolojisi ile ürettiğimiz ve adına Green Pres verdiğimiz makine ile hidrolik yağ kullanımını tamamen ortadan kaldırdık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖMER FARUK ÇİFTÇİ

BURSA - Sac işleme makineleri sektörünün önde gelen firmalarından Ermaksan Makine, yeni nesil çevreci makinesi Green Pres'i EuroBLECH fuarında vitrine çıkardı. Servo elektrik motor teknolojisi kullanılarak üretilen makine çevreye hiçbir şekilde atık oluşturmuyor.

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, dünyada çevre bilincinin her geçen gün daha da arttığını, üreticilerin de bu hassasiyete dayalı olarak çevreci üretimlere yöneldiklerini belirtti.

Firma olarak çevre bilinci ile yaklaştıkları üretim modelinde çevreyi kirletmeyen, kirletici atık oluşturmayan makine tasarlayarak bu bilince katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Özkayan, "Sac işleme makineleri sektöründe üretimi yapılan makinelerin büyük bölümünde ortalama 300 litre hidrolik yağ kullanılmakta. Ve 3 yılda bir bu yağın değiştirilmesi ve bertaraf edilmesi gerekiyor. Servo eletrikli motor teknolojisi ile ürettiğimiz ve adına Green Pres verdiğimiz makine ile hidrolik yağ kullanımını tamamen ortadan kaldırdık" dedi.

Makineler atık oluşturmayacak

Özkayan, zaman içerisinde tüm makinelerde az enerji tüketen çevreye atık oluşturmayan teknolojileri uygulayacaklarını kaydetti. EuroBLECH fuarında çevreci makine yanında endüstri 4.0'ın kullanıldığı robotik sac bükme makinesini de sergilediklerini anlatan Özkayan, "Alanında dünyanın sayılı, Avrupa'nın en büyük fuarında uzun yıllardır yer alıyoruz. Katılımcı tüm firmalar en son teknoloji ürünleini burada vitrine çıkarıyor. Biz de yeni ürünlerimizle fuara damga vurduk. Fuar son derece faydalı geçti. Yeni bağlantılar ve satışlar gerçekleştirdik. Avrupa'da faaliyet gösteren bayilerimiz ve müşterilerimizle bir araya geldik. İç piyasada yaşanan durgunluğu ihracata ağırlık vererek aşmak istiyoruz. Fuarda ortaya çıkan tablo da morallerimizi düzeltti diyebiliriz" diye konuştu.

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Ermaksan olarak Ar-Ge'ye dayalı büyüme stratejisi ile yürüttükleri çalışmalarla dünyanın dört bir yanında 70 ülkeye ihraç ettikleri makinelerin yazılım ve CNC kontrollerini ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir