Filli Boya’dan 3. fabrika yatırımı

Filli Boya Capatect ısı yalıtım sistemleri, Gebze ve Kayseri tesislerinden sonra yeni fabrika yatırımı için Balıkesir’i seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gökhan KARAKURT

BALIKESİR - Filli Boya Capatect ısı yalıtım sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra yeni fabrika yatırımı için Balıkesir’i seçti. 70 bin metrekare alanda 120 milyon TL’lik yatırımla kurulacak olan ısı yalıtım tesisinin arsa tahsis sözleşmesi, Balıkesir OSB ile Filli Boya arasında Balıkesir OSB’de imzalandı. Tesisin 2019 yılında devreye alınması planlanıyor. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'in katıldığı imza töreninde konuşan Tayfun Küçükoğlu, 2003 yılında ısı yalıtım alanında faaliyetlerine başladıklarını ve yalıtım alanındaki çalışmalarıyla Türkiye ve Avrupa’da lider oldukların söyledi.

Küçükoğlu, “Başta Filli Boya Capatect markası ile Betek Grubu, yenilikçi ürün ve teknolojilerle yalıtım sektörüne girdiği 2003’ten bu yana yaklaşık 165 bin binaya 125 milyon metrekare ısı yalıtım uygulaması sağladı. Bu sayede binaların sadece ısıtmadan elde ettiği tasarruf ile 4.2 milyar metreküp daha az doğalgaz kullanılmasını ve 4.9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık ettik. Ayrıca uygulanan ısı yalıtım ile 8.9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledik’’ şeklinde konuştu.

Her zaman Türkiye’ye ve geleceğine inandıklarını belirten Küçükoğlu, “Balıkesir yatırımı ile şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacak. Ülkemizin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında Balıkesir çok kilit bir rol oynayacak. Bu yatırım, mantolama alanında bizi dünya ölçeğinde örnek bir şirket olma konumuna ulaştıracak. Sektörümüz için çok önemli bir yatırım” dedi.

’Balıkesir’in geleceği için çalışmaya devam edeceğiz’’

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da son dönemde Kale Grubu, HEG Gıda, Şişecam gibi sektörünün öncülerinin yaptığı yatırımlardan sonra Filli Boya’nın yatırımının Balıkesir’in geleceği adına kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Uğur, istihdam seferberliği kapsamında Balıkesir için belirlenen 15 bin kişilik istihdam hedefini sanayicilerin desteğiyle yakalayacaklarına inandığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir