FİSKOBİRLİK ciroyu ikiye katlamayı hedefliyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, fındık ve mamülleri üretimi yaptığı entegre tesislerindeki cirosunu 2015'te ikiye katlamayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "2015'te hem fındık alımı anlamında hem de aldığımız fındığı işleyip piyasaya sunma anlamında 2014'te ulaştığımız rakamları ikiye katlamak gibi bir hedeflerimiz var" dedi. 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı açıklamada, entegre tesislerinde özellikle çikolata anlamında yeni makine parkurları kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Makine parkurlarıyla ilgili siparişleri verdiklerini belirten Bayraktar, şunları kaydetti: 

"Eleman alımlarımızı yetiştirme anlamında tamamlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla orada da çok hızlı bir şekilde yatırımlarımız devam ediyor. Tahmin ediyorum iki üç ay içinde her çeşit çikolata üretebilir duruma geleceğiz. Diğer mamullerimizi ezme, nuga fındıkla ilgili tüm mamullerimiz entegrede son sürat üretiyoruz." 

Bayraktar, 2013'ten bu yana her geçen yılı ikiye katlamakla ilgili bir hedeflerinin olduğunu dile getirerek, 2015'te de bu yıl ki hedeflerini ikiye katlamayı amaçladıklarını anlattı. 

Bu kapsamda hem satım hem de üretim anlamında bir kısım planlamalar yaptıklarını belirten Bayraktar, tüm Türkiye'de bölgesel anlamda dağıtım ağları kurmaya çalıştıklarını ifade etti. 

"Hedeflerimiz 100 milyonluk cirolar" 

Bayraktar,  fındıktan yapılabilecek tüm mamulleri üretebilecek bir makine parkuru kurmayla ilgili çalışmalarının  olduğunu dile getirerek,  şöyle konuştu: 

"2015'te hem fındık alımı anlamında hem de aldığımız fındığı işleyip piyasaya sunma anlamında 2014'te ulaştığımız rakamları ikiye katlamak gibi bir hedeflerimiz var. Bu anlamda yurt dışındaki tüm fuarlara katılmaya çalışıyoruz. Türkiye'de oluşan bütün gıda fuarlarına katılmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla hem yurt içi hem de yurt dışında FİSKOBİRLİK'in ürettiği mamulleri satmayla ilgili yoğun çabamız var. Her geçen gün üstüne katarak gidiyoruz"  

Bayraktar, 2014 yılının daha bitmediğini belirterek, "Bizim hedeflerimiz 100 milyonluk cirolar, alım anlamında da 10 bin tona yakın fındık alımı. Dolayısıyla 2015'te 10 binin üzerine çıktığımız zaman kendimize bir hedef koymuşuz başarılı sayarız. Ciromuzu da 100 milyonun üzerine çıkardığımız zaman entegre anlamında kendimizi başarılı sayarız" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir