Ford, yeni Fiesta'yı görücüye sundu

Türkiye'de gelecek yılın son çeyreğinde satışa sunulacak 4 yeni model tanıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ford Motor Company, "Go Further" etkinliğinde yeni Ford Fiesta modellerinin dünya prömiyerini yaptı.

Ford'un Köln'deki Niehl üretim tesisinde Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line, Fiesta Vignale ve Fiesta Active crossover olmak üzere yeni nesil Fiesta'nın 4 farklı modeli tanıtıldı.

Dünya prömiyeri yapılan yeni Ford Fiesta, Avrupa'da 2017'nin 2. yarısında satışa sunulacak. Türkiye'de de 2017'nin son çeyreğinde müşterilerle buluşacak olan yeni Fiesta, Bang&Olufsen müzik sistemi, açılabilir panaromik tavan ve yeni nesil multimedya çözümlerine sahip.

Dış tasarımı ve ergonomik iç tasarımıyla öne çıkan Fiesta'nın teknolojik özellikleri arasında 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranının yanı sıra Ford'un sofistike SYNC 3 sesli kontrol sistemi de yer alıyor.

Yeni Fiesta aynı zamanda B&O PLAY Sound System'i sunan ilk Ford modeli olacak.

Yeni 1.0 motor

Ford, ayrıca 1.0 litre EcoBoost motor için yeni silindir deaktivasyon teknolojisini de tanıttı. Ford'un aktarma organı mühendisleri tarafından geliştirilen silindir deaktivasyon teknolojisi, 1.0 litre EcoBoost motor için yakıt verimliliğini artırıyor ve karbondioksit (CO2) emisyon değerlerini iyileştiriyor.

Şirketin açıklamasına göre, 1.0 litre EcoBoost motorunda kullandığı silindiri 14 salisede devreye alabilen ve devreden çıkarabilen teknolojisi, titreşimleri azaltmaya yönelik çözümlerle birlikte çalışırken, motor performansı açısından sürücüler tarafından hissedilmeyecek.