Form Sünger, katma değerli alanlara da ağırlık verecek

Türkiye'nin kapasite anlamında en büyük sünger üreticileri arasında yer alan Form Sünger, mobilya ve yatak sektörüne hizmet veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boydak Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin kapasite anlamında en büyük sünger üreticileri arasında yer alan Form Sünger, mobilya ve yatak sektörüne hizmet veriyor. Mevcut üretimlerinin yanına otomotiv ve medikal sektöründe kullanılacak özel sünger üretimini ekleyen firma, farklı sektörlere yönelik de yaptığı katma değerli üretimlerini artırmak istiyor. Form Sünger ve Yatak Sanayi Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük, katma değerli ürün grubuyla birlikte üretimden yüzde 10'luk pay alan ihracatı yüzde 20'ye çıkarma hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

İncesu OSB'de gerçekleştirdikleri yatırımların bütçesinin 60 milyon lirayı geçtiğini açıklayan Yörük, "Yatırımlarımızın bir kısmını bu yılın başında devreye aldık. Tesisimiz bu yılın ilk yarısı itibarıyla da tam kapasiteyle çalışmaya başlamış olacak" diye konuştu. 

165 bin metrekarelik tesislerinin 42 bin metrekaresini kapattıklarını aktaran Mehmet Ali Yörük, "Bu yılın ilk yarısı itibarıyla 650 bin metre sünger satışı hedefliyoruz. Yıl sonunda ise 1.2 milyon metrelik satış hedefimizi bulunuyor. Artan kesim kapasitemizle teknik sünger pazarımızı da genişleteceğiz. Otomotiv gibi katma değeri yüksek, spesifik alanlara da ağırlık vereceğiz. Bu yatırım kapasitemizi yüzde 30 artıracak. Daha temkinli büyüyerek, iki fabrikamızı da dengede tutacağız" ifadelerini kullandı. 

Poliüretan üretiminde kapasite bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer aldıklarını, orta vadede ise Avrupa'da ilk beşi hedeflediklerini anlatan Mehmet Ali Yörük, yatırımlarının tam kapasiteyi ulaşmasının ardından ek istihdam da sağlayacaklarını söyledi. Yörük, halen 340 kişinin istihdam edildiği tesislerinde bu rakamı 400'e çıkaracaklarını dile getirdi. Bu yıl sonunda 310 milyon lira ciro hedefledikleri bilgisini veren Mehmet Ali Yörük, ciroda ihracatın önemli bir etkisinin bulunacağına işaret etti. Yörük, bu yıl üretimden yüzde 10'luk pay alan ihracatı yüzde 20'ye çıkaracaklarını belirterek, şöyle devam etti: "Halen 33 ülkedeki mobilya ve yatak üreticilerine mal satıyoruz. Özellikle Avrupa ülkelerindeki faaliyetimizi artırmaya çalışıyoruz. Sektörümüzle ilgili bütün uluslararası fuarlara katılıyoruz. Yatak ve mobilya sektörü ile ilgili geniş bir hizmet sunarak, pazar hedefl erimizi destekliyoruz."