'Franchising verirken bir daha düşünün'

Dry Clean Express’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avşar, franchise vermeyi düşünenleri uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Frachising sistemiyle büyümeyi düşünen şirketlerin başarılı olabilmesi için rasyonel davranmaları gerektiğini ifade eden Fatih Avşar, “Frachising vereceğiniz firmalar için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş sözleşmeler hazırlamanız gerekiyor. Kuralları en net şekilde ortaya koymalısınız. Bunun aksi markaya zarar verir” dedi.

'En büyük zararı marka görüyor'

Dry Clean Express Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avşar bayilik verenlere önemli tavsiyelerde bulundu. “Baştan nasıl başlarsanız öyle gider” diyen Avşar, “Frachising vereceğiniz firmalara yönelik çok ciddi ve ağır, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş sözleşmeler hazırlamanız gerekiyor. Kuralları en net şekilde çizmelisiniz. Sözleşmeler en kötü durum hesap edilerek tasarlanmalı. Günümüzde maalesef bir kısım markalar bayileri tarafından doğru temsil edilmiyor. Burada en büyük zararı marka görüyor” diye konuştu.

 'Bayileriniz için dikkatli ve kontrollü bir yönetim sergilemelisiniz'

Dry Clean Express Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avşar bayilik sürecinin yönetimine ilişkin önemli mesajlar verdi:
“Hazırlıklar yapılıp bayilikler verildikten sonra iyi bir yönetim süreci gerekiyor. Markalar bayileri ile belirli aralıklarla toplantılar yapmalı, merkezden onları beslemeyi ve güncellemeyi ihmal etmemelidir. Marka her daim emek ister. Bizim için bu kadarı yeterli diye düşünürseniz markanız zamanla geriye gidecektir. Bayilik verirken bir risk alıyorsunuz. Bayileriniz için dikkatli ve kontrollü bir yönetim sergilemelisiniz”

Franchising sisteminin markanın büyüyüp gelişmesi için en etkili yöntemleri biri olduğunu dile getiren Avşar “Bayilik verdiğiniz kişiler markanızı büyütürler. Franchising etkili ve yararlı bir uygulamadır. Yeter ki bu süreç baştan sona doğru kurgulanmış olsun” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir