Gübretaş 50,1 milyon liralık temettü dağıttı

GÜBRETAŞ, hissedarlarına ve ortaklarına 50,1 milyon TL'lik temettü dağıtımını tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), bu yıl Genel Kurul'da aldığı karar doğrultusunda hissedarlarına ve ortaklarına 50,1 milyon TL'lik temettü dağıtımını tamamladı. 

GÜBRETAŞ'ın açıklamasına göre, şirket, 16 Nisan 2015 tarihindeki 63. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan hissedarlara kar payı dağıtımının 31 Temmuz 2015'ten itibaren yapılacağını açıklamıştı. GÜBRETAŞ, 2014 karından 50 milyon 100 bin TL temettü tutarının hissedarlara dağıtımını 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, "Son senelerde her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakalayan GÜBRETAŞ, Razi Petrokimya yatırımıyla ilgili ödemelerin tamamlanmasının ardından son iki yılda aldığı temettü dağıtımı kararıyla borsadaki paydaşlarının da yüzünü güldürdü" ifadelerini kullandı. 

Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği GÜBRETAŞ'ın geçen yıl BİST'te yüzde 82'nin üzerinde değer artışıyla dikkati çektiğini belirten Kutlu, bu yıl da özellikle İran'la ilgili uluslararası gelişmelere bağlı olarak yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin sürdüğünü kaydetti. 

Kutlu, "Şirket olarak sektörde pazar payımızı büyütme ve üretim tesisi yatırımlarını hızlandırmanın yanı sıra, finansal başarıları da sürdürerek bu alanda her zaman temettü verimliliği yüksek şirketlerden biri olmayı hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir