Halk GYO 10,7 milyon lira kâr etti

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (GYO), yılın ilk çeyreğinde 10,7 milyon lira olarak açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Halk GYO, 2016 yılı Ocak-Mart döneminde geçen yıla göre yüzde 2,21 artışla 10,7 milyon lira net kâr elde etti. Şirket, gelirlerini de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artırarak, 19 milyon liraya yükseltti.

Açıklamada, şirketin 2016 yılı ilk çeyrek döneminde de istikrarlı büyümesini sürdürerek dönemi 1,8 milyar lira gayrimenkul portföy büyüklüğüyle tamamladığı belirtildi.

Kurulduğu tarihten bu yana her yıl kâr üreten ve 2013 yılından bu yana kârını ortakları ile paylaşan şirketin, 06 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında, 2015 yılı için dönem kârından ortaklarına 5,4 milyon lira nakit ve 47 milyon lira bedelsiz pay dağıtım kârarı aldığı hatırlatılan açıklamada, nakit temettü dağıtımını 11 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştiren şirketin, bedelsiz pay dağıtımı sürecini de Sermaye Piyasası Kuruluna başvurarak başlattığı vurgulandı.

Açıklamada, düzenli kira geliri elde ettiği gayrimenkul sayısını artırarak kira gelirlerini yıllık 50 milyon liranın üzerine taşıyan Halk GYO'nun, dönem içerisinde bir diğer önemli gelir kaynağı olan nitelikli konut projelerine de yenilerini eklemeye devam ettiği belirtildi.