İGA, yeni hükümetten ihale desteği istiyor

Ulaşım ihaleleri henüz tamamlanmayan İstanbul’un üçüncü havaalanı İstanbul Grand Airport’un (İGA) açılışı, 2018 ilk çeyreğine yetiştirilmeye çalışılıyor. İGA, bu süreçte ihalelerin hızlanması için yeni hükümetten destek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İmam GÜNEŞ  

İSTANBUL - İstanbul’ un üçüncü havaalanı olan İGA, 2018 ilk çeyreğine hazırlanıyor. İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, ihalelerin henüz tamamlanmadığı, metro ve bağlantı yollarının bir an önce yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi. İhaleler için yeni hükümetten destek isteyen Akçayoğlu, “Bizim için Mecidiyeköy hattı çok önemli. Mesafeyi 20 dakikaya indirmeye çalışacağız”dedi. Akçayoğlu ayrıca, yerliliğe çok önem verdiklerini, bu yüzden İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) destek aldıklarını ifade etti. 

İGA Havalimanları CEO’su Yusuf Akçayoğlu, havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde kendilerini zorlasa, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmakistediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu söyledi. Akçayoğlu, İSO üyelerinin yeni havalimanı inşaatını ziyaret ettiği etkinlik öncesi basın toplantısı düzenledi. 26 milyon metrekarelik yeni inşaat sahip üçüncü havalimanı yerli üreticiye de destek olacak. İGA’nın iç mimarisinde kullanılacak taş, çelik yapı, cam ve ahşap ürünlerin tamamı iç piyasadan sağlanacak. İGA CEO’su Akçayoğlu, “Fiyat olarak da daha avantajlı ülkeler var. Ancak biz milli sanayimize destek vermeyi düşünüyoruz” dedi. 

Daha önce kendilerinin İSO’yu ziyaret ederek üyelerle görüştüklerini hatırlatan Akçayoğlu, burada havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde yerli ürünleri kullanmak istediklerini anlattıklarını anımsattı. Akçayoğlu, “Sadece istihdam anlamında değil gelişmiş sanayi alanında yerli sanayinin nasıl katkısı olur onun için çaba sarf ediyoruz. Aleyhimizde de olsa yerli ürünleri kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yeni havalimanının işletme süresinin 29 Ekim 2018’de başlayacağını aktaran Akçayoğlu, ancak yılın ilk çeyreğinde havalimanının birinci etabını bitirerek hizmete almayı amaçladıklarını söyledi. Akçayoğlu, 90 milyon yolcu kapasiteli Faz 1’de kuzey-güney doğrultusunda 3 pist bulunacağını kaydederek, yıllık 80 milyon yolcu kapasitesine ulaşıldığında başlanılacak Faz 2’de ise bir adet doğu-batı doğrultusunda pist olacağı bilgisini verdi. 
Mecidiyeköy hattı önemseniyor 

Akçayoğlu, yeni havalimanının toplu ulaşım bağlantılarının çok önemli olduğunu belirterek, Gayrettepe- Üçüncü Havalimanı Metro Hattının ihalesinin kısa süre içerisinde yapılmasını beklediklerini kaydetti. 

Havalimanına hızlı trenle de ulaşım olacağını, Halkalı yönüne gidecek bir metro hattının daha yapılacağını dile getiren Akçayoğlu, “Ancak en çok istediğimiz Gayrettepe Metro Hattının bir an önce bitmesi. Burası bizim için çok önemli. Havalimanından 25 dakikada Mecidiyeköy’de olabileceksiniz” dedi. 

“Halkalı metrosu 2020’yi bulur” 

Mecidiyeköy’ün öneminden bahseden Akçayoğlu, Halkalı metrosunun ise ağır gittiğini, tamamlanmasının tahminen 2020 yılını bulacağını söyledi. Akçayoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün havalimanına ulaşımı kolaylaştıracağına da değindi. Havalimanına yapılacak sosyal donatı alanlarına da değinen Akçayoğlu, 370 odalı otel yapılacağı bilgisini verdi. Akçayoğlu, günde 1500 iniş kalkışın gerçekleşeceği, toplamda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek, dünya çağında 350 uçuş destinasyonuna sahip havalimanının 100 binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağına vurgu yaptı.

“Aleyhte de olsa yerli ürün kullanacağız” 

İç mimaride tamamen yerli ürünleri kullanacakları bilgisini veren Akçayoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda ciddi niyetimiz var. Bunun için Türkiye’nin farklı yerlerinden taş örnekleri aldık. Bu tip malzeme Türkiye’de sık bulunan bir maden değil. Belli yerlerdeki küçük miktarları bir araya getirerek yerli sanayide kullanacağız. 500 bin metrekare yere taş döşenecek. Ahşap ürünleri, bankolar, çelik imalatlar, çatı çeliği, cam gibi bütün ince iş kalemleri yerli sanayiden olacak. Mesela; yerli granitin bizi zorlayacağını bile bile buna karar verdik. Fiyat olarak da daha avantajlı ülkeler var. Ancak biz yeni havalimanını milli proje olarak görüyoruz. Milli sanayimize ve milli iş gücümüze maksimum katkı vermeyi düşünüyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir