İki satın almayla ciroyu ikiye katladı

Electroworld ve Darty satın almalarıyla cirosunu iki katına çıkaran Bimeks, 2015'te yüzde 15 büyümeyi öngörüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüketici elektroniği ve teknoloji perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Bimeks'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Electroworld ve Darty mağazalarının konsolidasyonunun etkisiyle bu yılı yüzde 100 artışla 1.35-1.4 milyar lira ciro ile tamamlayacaklarını belirtti.               

Like-for-like'ta (aynı metrekarede) ise büyümenin yüzde 15'in üzerinde gerçekleşeceğini söyleyen Akgiray, 2015'te de aynı seviyede ciro artışı öngördüklerini belirtti.

Bimeks'in 25. yılı nedeniyle dün akşam gerçekleştirilen toplantıda Reuters'a yaptığı değerlendirmede Akgiray, "Yaptığımız satın almaların etkisiyle 2014'ü yüzde 100 artışla 1.35-1.4 milyar lira ciro ile tamamlamayı bekliyoruz. Like-for like'taki büyümemiz ise yüzde 15'i geçecek. 2015'te de aynı şekilde yüzde 15 seviyesinde ciro artışı öngörüyoruz" dedi.               

Akgiray, kredi kartlarına getirilen taksit sınırlaması, kurun tüketimi yavaşlatıcı etkisi ve dip seviyelerdeki tüketici güven endeksinin daha hızlı bir büyümeyi engellediğini söyledi.               

Bimeks'in 2013 satış gelirleri 696.6 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Şirket bu yılın dokuz ayında ise yüzde 100 artışla 874.7 milyon lira satış geliri elde etti.              

Bimeks, geçen yıl Eylül ayında İngiliz perakendecilik şirketi Dixons Retail bünyesindeki Electroworld mağazalarının Türkiye faaliyetlerini satın almış; konsolidasyon ise sadece son çeyrek bilançosuna yansımıştı.               

Bimeks geçen yıl Aralık ayında da Darty'nin Türkiye'deki faaliyetlerini satın almış; bu konsolidasyon ise bu yılki bilançoya yansımıştı. Bundan sonraki stratejilerinin yeni mağaza açmaktan ziyade, kârlılığa odaklanmak olacağını belirten Akgiray, "2015'te mağaza açacağız. Ama verimsizlik nedeniyle kapatacaklarımız da olacak. Bazı mağazalarımızın ise metrekarelerinde küçülmeye gideceğiz. 2015 sonunda mağaza sayımız 3-5 fazla olabilir. Ama metrekaremiz bu yılla aynı seviyede olacak" dedi.               

Akgiray, satın almalar sonrası ortaya çıkan birleşme maliyeti ve devralınan mağazaların ürün portföylerindeki bozukluğa rağmen bu yılı kârla tamamlamayı beklediklerini söyledi.              

İlk dokuz ayda 3.8 milyon TL net kâr

Bimeks, ilk dokuz ayı 3.8 milyon lira net kârla tamamladı. Bimeks'in 2015'te ürün gamına yeni ürün gruplarını da eklemeyi planladığını belirten Akgiray, kişisel bakımın bunlardan biri olduğunu söyledi. Akgiray, şirketin önümüzdeki 2-3 yıllık dilimde herhangi bir borçlanma ise yapmayacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir