İlk 6 aylık konsolide net kârı 16 milyon 695 bin TL

Akfen GYO yılın ilk 6 aylık konsolide net kârının 16 milyon 695 bin TL olarak gerçekleştiğini açıklarken; Genel Müdür Gündüz, "Yeni otel yatırımları için arsa arayışlarımız da devam ediyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Akfen GYO yılın ilk 6 aylık finansal sonuçlarıyla konsolide net kârının 16 milyon 695 bin TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Şirketin net aktif değeri ise 918.8 milyon TL oldu. Brüt portföy değeri 1 milyar 64 milyon TL olan Akfen GYO'nun kira geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak, 13.1 milyon TL'den 15.9 milyon TL'ye yükseldi. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) ise 9.6 milyon TL olarak gerçekleşti. 
 
İlk altı aylık sonuçlarla ilgili yazılı bir değerlendirme yapan Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz, 9'u Türkiye'de, 2'si Rusya'da ve 1'i KKTC'de olmak üzere faaliyette toplam 12 adet otelleri olduğuna dikkat çekerek, 2012 yılının ilk yarısında yatırımların hız kazandığını söyledi. Özellikle Karaköy Rıhtım Caddesi üzerindeki eski Kozluca Han olarak bilinen arazi üzerine yapılacak otel için çalışmalara başlandığını belirten Gündüz, şu açıklamada bulundu: "Karaköy'de inşa edilecek otel, 200 oda kapasiteli olacak ve bu yıl içinde inşaata başlayacağız. 2015 yılı başında da oteli hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi. 
 
156 oda kapasiteli Esenyurt, 140 odalı İzmir ve 167 odalı Rusya-Kaliningrad'daki İbis Otelleri'nin 2013 yılının ilk yarısında açılacağını belirten Gündüz, Adana'da inşa edilen İbis Otel'in de yatırımının tamamlandığını ve 2012 yılının Eylül ayında hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Ankara Esenboğa Otel'in proje çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Gündüz,"Accor ile stratejik işbirliği çerçevesinde yeni otel yatırımları için arsa arayışlarımız da devam ediyor" dedi. 
 
2005 yılından bu yana Accor Grubu ile işbirliklerinin sürdürülebilir bir büyüme ile devam ettiğini hatırlatan Gündüz, ekonomik şehir otelciliğine odaklı iş modeli ile Türkiye'de fark yaratan bir alana sahip çıktıklarını belirtti.