İranlı ve Azeri'den lüks marka ligine Türkiye imzası

Azeri model Rufat İsmayil ve Ali Behnam Bakhtiar, Türkiye’yi uluslararası arena da temsil edecek ilk Türk lüks giyim markası Afffair ile, lüks marka ligine girdi. Milano Moda Haftasında resmi takvim de giren marka, mağazalaşma atağında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENER KARADENİZ 

Azerbaycanlı eski model Rufat İsmayil ve Paris’te haute couture markalar için kreatif projeler yaratan Ali Behnam Bakhtiar tarafından kurulan Türk markası Afff air, lüks markalar ligine giriyor. Prada, Chanel gibi dev markaların yer aldığı Milano Moda Haftasında da yer verilen ilk Türk erkek moda markası olan Aff fair, mağazalaşma atağı başlattı. Rufat İsmayil, Bakü ve Kuveyt’te Harvey Nichols mağazalarına girdiklerini, İtalya’da mağazalarını açtıklarını şimdi de İstanbul, Monte Carlo, Dubai ve Bvakü’de mağaza açacaklarını söyledi. Markanın temelleri 2009’dan bu yana İstanbul’da yaşayan Rıfat İsmayil ve Ali Behnam Bakhtiar tarafından geçtiğimiz yıl atılmış. Resmi ya da spor birçok türde giyinmeyi seven erkeğe hitap eden Aff fair, denti stilinde oldukça iddialı. 

Yükselen Türkiye algısı etkili oldu

İddiasını Milano moda haftasında yer verilen ilk Türk erkek markası olarak yer almasıyla da ortaya koymuş. Rıfat İsmayil, çıkış noktası olarak Türkiye’yi tercih etmelerindeki en büyük nedeni Türkiye’nin tesktil alanında yükselen bir ülke olmasına rağmen bu alanda ismini duyuran bir markasının olmamasını gösterdi. 6 yıldır İstanbul’da yaşadığını dile getiren İsmayil, “Azerbaycan’da best model yarışmasında birinci seçilmiştim. Sonra Paris’te Pacca Robana ile çalıştım. Türkiye’ye geldim. Birkaç şirketimiz vardı burada ve ülke tekstilde de yükselişini sürdürüyordu. Ancak bir Türk markası İranlı ve Azeri'den lüks marka ligine Türkiye imzası uluslararası arenada tam olarak henüz ismini duyurmamıştı. Bu bizim için bir avantajdı ve partnerim Ali Behnam Bakhtiar ile markayı 2014’te oluşturduk. İsmimiz duyuluyor ve şu an çok iyi geri dönüşler alıyoruz” dedi. Marka sporgiyim, günlük ve resmi giyim üzerine üretim yapıyor. Marka ayrıca 3D kıyafetler de tasarlıyor. Aff fair, Ocak 2015’te Milano Moda Haftasında, resmi takvim dev markalar ile girmiş ve dünya ile buluşmuş. Moda haftası kapsamında İlkbahar - Yaz 2016 koleksiyonunu tanıtan Aff fair, defilede uluslararası üne sahip top model Tülin Şahin’e tek kadın model olarak yer vererek çok özel bir sunuma imza atmış. Ali Behnam Bakhtiar ve Rufat Ismayil, Aff fair koleksiyonlarının tasarım sürecinde de birlikte çalışıyor. Marka, sonbahar-kış 2016 koleksiyonunda kadın tasarımlarına da yer verecek ve kadınlara da hitap edecek. Ayakkabı ve çanta üretimi de yapan Aff fair, parfüm de üretecek. Rıfat İsmayil bir sonraki planlarının ise İkitelli de fabrika kurmak oduğunu söyledi.

Kişiye özel de tasarım yapıyor

Aff fair kişiye özel dikim de yapıyor. Tülin Şahin için bir parça tasarlayan marka, Milano Moda Haftası’nda da o parçaya yer vermiş. Ayrıca profesyonel güreşçi ve boksör Atakan Aslan için de özel tasarımlar yapmış. Rıfat İsmayil, yarattıkları uluslararası lüks marka ile denti tarzında göz önünde olmayı seven bir marka olmak istediklerini söyledi. Markanın kreatif direktörleri Rufat İsmail ve Ali Behnam Bakhtiar tarafından tasarlanan koleksiyon smart casual, luxury sportswear, beachwear ve formal wear olarak dört gruptan oluşuyor. Fiyatlar ise 90 euro ile 3 bin euro arasında değişiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir