İş dünyası 'pozitif' yaşamda buluşuyor

DB Conference 2015, Pozitif Yaşam ve Algı Yönetimi konferansı 21-22 Mayıs’ta gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi’nin düzenlediği DB Conference 2015, Pozitif Yaşam ve Algı Yönetimi konferansı 21-22 Mayıs tarihlerinde, Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus’da gerçekleşecek. 

12 oturum, 18 ünlü konuşmacı, sürpriz gösteriler, canlı müzik ve kokteyl partiyi içeren kapsamlı etkinliği Özge Uzun ve Tuğra Kaftancıoğlu sunacak.

“Pozitif düşün, etkile, etkilen" sloganı ile yola çıkan DB Positive, beşinci yılını kutladığı bu yıl sektörde bir ilke imza atıyor. 21-22 Mayıs tarihlerinde Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus’da gerçekleşecek, DB Conference 2015 markası ile düzenlenen Pozitif Yaşam ve Algı Yönetimi Konferansı kapsamında 12 oturum, 18 ünlü konuşmacı, sürpriz gösteriler, canlı müzik ve kokteyl parti yer alacak. 

İlk gün açılış Metin Hara’nın “Bir Nefes Yaşam” sunumuyla başlayacak.  Mehpare Şayan Kileci’nin “Güç Bende” ve Zaza Yurtsever’in “Egoist Beyne Rağmen İyi Hisset Kendini”, “Ebru Şenocak’ın “Rağmen Başarmak”, Kerem Kamışlı-Tanya Hazal Kaysoydu’nun “Gelecek Nesil Liderlik Ekolü” sunumlarının ardından Nilgün Belgün “İş, Aşk ve Komedi” performansını sergileyecek. 

Tuluhan Tekelioğlu-Prof. Dr. Alper Demirbaş “Yeni Hayat” başlıklı sunumlarıyla ikinci günün açılışını yapacaklar. İkinci gün sunum yapacak diğer isimler ve başlıkları, Hande Kazanova “Burçlar Bizi Nasıl Etkiliyor”, Uğur Volkan Uysal “Yakışıklı Yemeklerle Mutlu Yaşa”, İhsan Elgin “Pozitif Bir Gelecek İçin Girişin”, Prof. Dr. Sevil Atasoy “Aşk, Sevgi ve dostluktan, kin, nefret ve cinayete”, Alan Experience “Yerinde Durma, Düşle ve Harekete Geç” olacak. 
Konferansın ikinci ve son gününde canlı müzik-kokteyl ile DB Positive 5.Yıl Kutlaması gerçekleşecek. 
 
'Pozitiflik olgusu tüm alanlara yayılıyor'
 
DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi kurucusu Derya Babuç, kuruldukları Haziran 2010’dan itibaren 100’den fazla firma ve 5 binin üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen eğitim ve proje bazlı çalışmalarda aldıkları geri bildirimleri de değerlendirerek içeriğini oluşturdukları konferansın; gerek içeriği gerekse sponsorluk anlayışı ile benzerlerinden ayrıldığını örneğin pozitiflik olgusunu sadece düşünce, psikoloji ya da iş hayatı ile sınırlı tutmadığını çalışmada tüm alanlara yaydıklarını belirtiyor. 
 
Babuç, amaçlarının bu konferans ile her bir kavramın değerini zıttından aldığı süreçte, siyah olmadan beyazın, başarısızlık olmadan başarının ne kadar anlamsız olacağını da ortaya koyarak farklı duygu ve düşünceleri, yaşanmış hikayelerden de yola çıkarak deneyimlemek, konuşmacılar ve özel sürpriz gösteriler ile "pozitif yaşam" için yapılması gerekenler noktasında ilham vermek olduğunu söylüyor. 
Konferans içeriği oluşturulurken farklı kurumlarda farklı görevlerde bulunan pek çok kişi ve üniversite öğrencileri ile kapsamlı bir araştırma yapıldı. Bu "kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" , "kendinizi pozitif/ iyi hissetmek için ne yapıyorsunuz?" ya da "çevrenizde birileri kendini mutsuz, negatif hissettiğinde nasıl aksiyon alıyorsunuz?" sorularının cevaplarının arandığı bir çalışmaydı.  Bu çalışma sonrasında çözüm yolları çıkartıldı, alanlar ve isimler belirlendi. 
 
'Sosyal sorumluluk projelerine katkı'

Katılımcıların başında ise kurum kültürü, iç müşteri memnuniyeti, çalışan bağlılığı, en iyi işveren markası olma sürecinde pek çok proje yürüten ve bu anlamda yenilikler peşinde koşan insan kaynakları, yönetici ve çalışanları; şirketlerin dış müşterilerine verdikleri ürün ve hizmet ile fayda sunan, onları memnun ve mutlu etmeye çalışan, bu anlamda projeler gerçekleştirilen pazarlama, satış yönetici ve çalışanları, eğitimlerine ve etkinliklerine fark katmak isteyen, bu anlamda özel çözümler arayan, sanatın farklı dallarından ve yaşanmış hikayelerden ilham alarak farklı bir bakış açısı geliştirmek isteyenler yer alıyor. 

Zirvenin sponsorluk gelirlerinin bir kısmı da sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. 
 

as6d5.jpg