Japon taşımacılık devi İnci Lojistik ile birleşiyor

Japon taşımacılık devi Yusen, İnci Lojistik ile birleşme kararı aldı. Birleşmenin 1 Nisan 2017’de olması planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Dünyanın önde gelen lojistik firmalarından Japon Yusen, İzmir merkezli İnci Lojistik ile birleşme kararı aldı. Rekabet kuruluna başvuru yapıldı. Birleşmenin 1 Nisan 2017’de olması planlanıyor. Bu birleşme ile tarafl ar Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda büyük bir atılıma hazırlanıyor.

Çoğunluk hisse Yusen’in olacak

Yusen Lojistik Türkiye Genel Müdürü Hakan Meriç, Yusen İnci Lojistik A.Ş. adıyla nisan ayında bu yeni bir şirket kurulacağını belirterek, “Şirketlerden biri global diğeri ise lokal güç. İki şirket birleşerek sinerji yaratıp daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesinin daha doğru olacağına inandığımız için bu kararı aldık. Çoğunluk hisse Yusen tarafına geçiyor. Yusen ön planda olacak. Birleşmeyi nisan gibi planladık. Dolayısıyla bunun bir hazırlık aşaması olacak. Türkiye’deki mevcut gelişmelere rağmen biz hedefimizi büyüme yönünde yaptık. Yine inandığımız hedefl er doğrultusunda yürüyeceğiz. 250’ye yakın bir ekip olacak. Şirketlerden biri İzmir ve Manisa’da özellikle bu bölgelerdeki OSB’lerde kuvvetli olan bir şirket. Yusen ise özellikle hava ve denizyolunda globalde oldukça güçlü bir şirket. İki şirketin birleşmesi ile 1+1=2’den ziyade hedefimiz 1+1’den 3 yapmak. Biz yatırımlara kısa vadeli bakmıyoruz. YTürkiye’nin ekonomisini stabil görüyor ve bu nedenle yatırıma devam ediyor. diğer Japon firmalarının da yatırımı da devam ediyor” diye konuştu.

2014’te yüzde 32 hissesini satın almıştı

Yusen, 2014 yılında İnci Lojistik’in yüzde 32 hissesini almıştı. Dünyanın 40 ülkesinde ofi si ve 17 bin çalışanı bulunan, deniz, hava, karayolu taşıması ve kontrat lojistiği konusunda deneyimi ile dünyadaki ilk 15 lojistik şirketi arasında yer alan Yusen Logistics, Türkiye’deki faaliyetlerine 1 Ekim 2012 tarihinde Yusen Logistics Turkey ismiyle başladı. Bir İnci Holding iştiraki olan ve 1998 yılında kurulan İnci Lojistik ise müşterilerine ulusal ve uluslararası lojistik hizmetler, tedarik zinciri çözümleri ve danışmanlığı alanında hizmet veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir