Karacak Prefabrik, bayilik ağını genişletecek

Karacak Prefabrik, yeni teknolojileri kullanarak, anahtar teslim projeler sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS (DÜNYA) - Tek ve çift katlı prefabrik çeşitleri, çelik yapı konteynerleri, paravan, güvenlik kulübeleri, çelik hangar konteynerlerin üretimini yapan Karacak Prefabrik, yeni teknolojileri kullanarak, anahtar teslim projeler sunuyor. İç pazarda gelişmeye odaklandıklarını söyleyen Karacak Prefabrik firma sahibi Mehmet Karacak, "Önümüzdeki süreçte yurtiçindeki bayi ağını genişletmeyi planlıyoruz" dedi. 

Bayi ağlarını geliştirerek yurt geneline hizmet vermek istediklerini belirten  Mehmet Karacak, müşteri memmuniyeti için yeni teknolojileri takip ettiklerini söyledi. Karacak, "Ayrıca müşterilerilere  ürünlerimizi optimum ve kaliteli şekilde sunmak istiyoruz" dedi. Ürünlerinin prefabrik  çeşitleri, çelik yapı konteynerleri, karavan, mescit ve güvenlik kulübelerinden oluştuğunu aktaran Karacak, "Bugüne kadar üretimlerimizde daha düz modelleri kullanıyorduk. Bugün itibarıyla daha estetik ve dayanıklı cephe ürünlerini kullanıyoruz. Böylece müşterilerimizin isteğine göre villa tarzı evlere başladık. Yakın zamanda çok katlı bina yapımlarına geçmeyi planlıyoruz" dedi. 

Müşterilerinin genellikle sosyal proje yapan kaymakamlıklar, belediyeler ve özel idare kurumları olduğunu kaydeden Mehmet Karacak, "Ürünlerimizi tamamen kendimiz imal ediyoruz. Ürünlerimizde ısı, ses ve su yalıtımı üst düzeyde uygulanıyor. Dış cephe malzemelerimizde A sınıfı malzemeler kullanıyoruz.  Ayrıca PVC kapı ve pencere sistemleri ısıcamlı binz estetiğine uygun. Ürünlerimiz TSE ve ISO 9002 kalite belgesine sahip" diye konuştu.

Firmalarının, 2008 yılında kurulduğunu kaydeden Mehmet Karacak, üretime 2 bin 850 metrekarelik bir alanda başladıklarını hatırlattı. Bu yılki üretimleri hakkında bilgi veren Karacak, "85 adet konut, 80 adet ofis ve depo, 200 adet konteyner ürettik. Firmamızda 25 personelle  hizmet veriyoruz. İşin yoğunluğuna göre ek olarak 30 kişiyi daha istihdam ediyoruz. Sivas'ta beş bayimiz bulunuyor" dedi. Geçen yıl ihracat pazarlarına Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Gürcistan'ı  eklediklari bilgisini veren Karacak, "Yurtiçinde bayilik sayımızı artırdıktan sonra, yurtdışında da bayilik açarak, dış pazarda söz sahibi konuma gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Seri üretim için Sivas OSB'de yatırım planlıyor

Yapacakları yatırımlar hakkında bilgi veren Mehmet Karacak ,"Prefabrik ve konteyner üretiminde bayilik ağımızı artırarak yurt genelinde tüm kesimlere ulaşmak istiyoruz. İmalatımızı da seri hale getirmek için Sivas OSB'ye geçmeyi planlıyoruz. Kurumların yanı sıra  villalar, sosyal konutlar, satış ofisleri yapmak istiyoruz" dedi. Karacak, konutların, ofislerin mevsim şartlarına uygun şekilde en kısa sürede yapılması ve en az maliyette teslim edilmesinin başlıca amaçları olduğunu sözlerine ekledi. Bu yıl prefabrik alanında daha iyi ustalarla birlikte çalışarak firmalarını geliştirmek istediklerini ifade eden Karacak, "Prefabrik alanında Türkiye'de  marka olmayı hedefliyoruz " diye konuştu.