Kardex ve Ajan Elektronik iş birliğini büyütüyor

Kardex Remstar sistemlerini kullanmaya başlayan Ajan Elektronik'in İhracat Müdürü Nihat Çınarlı, Kardex Remstar ile olan iş birliklerini büyütme kararı aldıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otomatik depolama ve geri alma sistemleri üreticisi olan Kardex Remstar, sistemini kullanan şirketlere bir yenisi daha eklendi. Metal işleme sektöründe yüksek teknolojili makineler üreten Ajan Elektronik, Kardex Remstar sistemleri sayesinde hem tesislerindeki lojistik depolama alanlarından tasarruf etti hem de sipariş toplama hızını artırdı. Faydalandıkları sisteminden performansından oldukça memnun olduklarını ifade eden  Ajan Elektronik'in İhracat Müdürü Nihat Çınarlı, "Kardex Remstar, bize tam anlamıyla bir depo binası tasarruf ettirdi. Kardex Remstar ile olan iş birliklerini büyütme kararı aldık" dedi.

23 adet Kardex sistemi kullanıyor

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 üretim tesisinde metal işleme sektöründe yüksek teknolojili makineler üreten ve Mehmet ve Mustafa Kerim Çınarlı tarafından 40 yıl önce kurulan Ajan Elektronik, Türkiye’de CNC plazma pazarında lider konumda bulunuyor. Rusya’da da kendine ait tesisleri bulunan Ajan Elektronik, aynı zamanda ABD, Estonya, Polonya, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelere de ürün ihraç ediyor. Dünya genelinde 260 çalışanı ile hizmet veren şirket, 2015 yılında planladığı IPO ve fiber lazer teknolojisiyle birlikte yeni ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. 

Üretim ve ihracat faaliyetlerini geliştirmenin yanı sıra inovasyon, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem veren Ajan Elektronik, 2013 yılından bu yana üretim tesislerinde verimliliği artırmak için mamul ve yarı mamullerinin depolanmasında Kardex Remstar otomatik dikey depolama ve sipariş toplama çözümlerini kullanıyor. İdari ofis, üretim alanları ve depo bölümlerini tek bir çatı altında toplayan Ajan Elektronik tesislerinde 23 adet Kardex Remstar sistemi bulunuyor. 

İki şirket arasındaki işbirliği süreci Ajan Elektronik İhracat Müdürü Nihat Çınarlı’nın Almanya’da üretilen otomatik depolama sistemleriyle ilgilenirken, Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal’a ulaşmasıyla başlıyor. İlk anlaşmanın imzalanmasından sonra altı adet Shuttle XP 500, altı adet Shuttle XP 700, dört adet Shuttle XP 1000 ve Kardex Remstar’ın küresel depo yönetim yazılım sistemi ile makineler devreye alınıyor. 

"Kardex bir depo binası tasarruf yarattı"
                
Kardex Remstar tarafından sunulan depolama sistemleri ile Organize Sanayi Bölgesi’nde pahalı olan depo alanlarından ciddi anlamda tasarruf ettiklerini belirten Ajan Elektronik İhracat Müdürü Nihat Çınarlı, “Artık sadece 100 m2 taban alanı üzerinde tam 1000 m2’lik depolama yapıyoruz. Kardex Remstar, bize tam anlamıyla bir depo binası tasarruf ettirdi. Ürettiğimiz büyük sac işleme makinelerinin uzunluğu bazen 44 metreyi buluyor. Bu makinelerin küçük plastik parçaları, elektronik parçaları, son derece uzun ve ağır boru profilleri ve seramik yarı mamülleri Kardex sistemlerinde depolanıyor” diyor.

Kardex Remstar sistemlerinin sunduğu bir diğer büyük avantajın plazma kesme makinalarının montajında kullanılan parçaların hızla toplanması olduğunu vurgulayan Çınarlı, şunları söylüyor:

“Önceden 1.5 vardiyada 6 çalışan ile 12 üretim siparişi toplanırken, Kardex Remstar’dan sonra 2 çalışan ile iki buçuk saat içerisinde 25 üretim siparişi toplanmaya başlandı. Kardex Remstar sistemleriyle toplama hızımız 20 kat arttı. Erişim kapısının altında bulunan pozisyon gösterge ışığı ile ürünlerin hatasız şekilde toplanmasını sağlıyoruz.” 

"Kardex Remstar ile olan iş birliklerini büyütme kararı aldık"

Nihat Çınarlı, yaptıkları yatırımlar sonucu elde ettikleri kazanımlar sayesinde Kardex Remstar ile olan iş birliklerini büyütme kararı aldıklarını belirterek “Teksaslı bir müşteri dahi, siparişin ardından 2 günde gelen pakete çok şaşırıyor. Bu kapsamda 2013 yılında 5 adet Shuttle XP 500 ve 2 adet Megamat RS 650 dikey depolama ünitesi siparişi daha verdik” diyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir