Karsan 'En Değerli 42’inci Marka' oldu

Karsan, Brand Finance’in gerçekleştirdiği “TURKEY100-Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında 44’üncü sıradan 42’inci sıraya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk otomotiv sanayiinde 50’inci yılını kutlayan Karsan, bağımsız marka değerleme ve strateji danışmanlık şirketi Brand Finance’in gerçekleştirdiği “TURKEY100-Türkiyenin En Değerli Markaları” araştırmasında 42’inci sırada yerini aldı. Geçtiğimiz yıl 44’üncü sırada bulunan ve bu yıl iki basamak daha yükselerek 42’inci sıraya yerleşen Karsan, araştırmanın bir parçası olan Marka Gücü analizinde ise “A: Güçlü” olarak konumlandırıldı.

Brand Finance Türkiye’nin 2015 yılı verilerine dayanarak bu yıl dokuzuncusunu hazırladığı araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Karsan Pazarlama Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu; “Karsan geçtiğimiz yıl elde ettiği 74,7 milyon dolarlık ihracat ile Gümüş Madalya İhracat Başarı Ödülünün sahibi oldu. 2015’te Karsan ayrıca bugüne kadar ulaştığı en yüksek satış hasılatını yakaladı.” dedi. 

Dünyanın lider bağımsız marka değerlendirme ve strateji danışmanlık firması olan Brand Finance yaklaşık 20 yıldır dünya çapında 20 farklı lokasyonda faaliyet gösteriyor. Merkezi Londra’da bulunan kuruluş her yıl global çapta bütün sektörlerdeki 3.500’ün üzerinde markayı değerlendiriyor.