Karsu, vücut sıcaklığını hisseden iplik çeşidini pazara sunmaya hazırlanıyor

Karsu Tekstil Pazarlama ve Satış Koordinatörü Ülger, son olarak vücut sıcaklığını hissederek, sıcaklık yüksekse düşüren, düşükse vücudu ısıtma yönünde katkı sağlayan bir iplik çeşidi geliştirdiklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARZU BAĞCI 

KAYSERİ - Üretimlerinde insanların hayatını kolaylaştıracak ürünlere odaklandıklarını belirten Karsu Tekstil Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilgehan Ülger, bu doğrultuda ciltle uyumlu özel ürünler geliştirdiklerini söyledi. AB ülkeleriyle ortak çalışma yaparak, güç tutuşurlukla ilgili proje yaptıklarını kaydeden Ülger, "Bunun dışında TÜBİTAK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle projelerimizi tamamladık ve halen devam eden projelerimiz var. Son olarak vücut sıcaklığını hissederek, sıcaklık yüksekse düşüren, düşükse vücudu ısıtma yönünde katkı sağlayan bir iplik çeşidi geliştirdik. Kısa sürede bu ürünümüzü satışa hazır hale getireceğiz" dedi.

Ar-Ge çalışmalarında kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak, tekstil ürünlerinde konfor ve fonksiyonel özellikler sunacak çalışmalara öncelik verdiklerini dile getiren Bilgehan Ülger, bu doğrultuda AB ülkeleriyle ortak çalışma yaparak güç tutuşurlukla ilgili proje yaptıklarının altını çizdi. Bunun dışında TÜBİTAK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle projelerini tamamladıklarını ve halen devam eden projelerinin bulunduğunu ifade eden Ülger, "Firmamızda ISO EN 9001, 14001 ve 18001 standartlarına uygun olarak çalışma yapılıyor. Kaliteli ürünlerin üretiminde iyi uygulanan sistemlerin kayda değer oranda katkısı olduğuna inanıyoruz " diye konuştu.

2014 yılı verilerine göre İSO İkinci 500 listesinde Kayseri'nin 12'nci büyük şirketi olduklarını belirten  Bilgehan Ülger, iplik ve özel  kumaş üretimleri ile 1973 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini söyledi. Karsu Tekstil'in yaklaşık 120 milyon TL'lik cirosu ve 17 milyon dolarlık ihracatıyla sektördeki bilinirliğini artırdığına dikkat çeken Ülger, "Tekstil sektöründeki yeni nesil makineleri yakından takip eden Karsu Tekstil, modernizasyona önem veriyor. Firmamız, ürün çeşitliliği anlamında sektörde önde gelen firmalar arasında yer alıyor. Modal, tencel, viskon, bambu gibi rejenere selülozik liflerin yanı sıra pamuk, keten, yün, ipek, kaşmir gibi doğal liflerden ve farklı teknolojiler kullanılarak üretilen teknik ve fonksiyonel birçok liften iplik üretimi yapıyoruz" açıklamasını yaptı. İpliklerini altı farklı üretim tekniğiyle üreterek, müşterilerin beğenisine sunduklarına işaret eden Ülger, son olarak vücut sıcaklığını hissederek, sıcaklık yüksekse düşüren, düşükse vücudu ısıtma yönünde katkı sağlayan bir iplik çeşidi geliştirdiklerini belirterek, kısa sürede bu ürünü satışa hazır hale getireceklerini vurguladı. 

Ring iplik üretim tesisini devreye aldı

Firmanın yatırımlarına değinen Bilgehan Ülger, "Geçen yıl, 36 bin iplik ileri teknolojiye sahip üretim tesisimizi devreye aldık. Pazarı yakından takip ediyoruz. İhtiyaç olması durumunda firmamıza güç katacağını düşündüğümüz alanlarda yatırımlarımızı değerlendireceğiz. Günlük 45 ton, yıllık yaklaşık 16 bin ton iplik üretim kapasitesine sahibiz. Firmamız, 60 bin metrekaresi kapalı, 400 bin metrekaresi açık alanda kurulu. Şu anda firmamızda 500 kişi istihdam ediliyor" şeklinde konuştu.

"Mevcut ihracat pazarlarımızda payımızı artırmaya odaklandık"

Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Bilgehan Ülger, şöyle devam etti: 

"Üretimin yüzde 25'ini doğrudan ihraç ediyoruz. Mevcut ihracat pazarlarımızdaki payımızı artırmaya odaklandık. Avrupa, Amerika ve Afrika pazarında aktifiz. Yeni müşteri ve pazarlar için ağırlıkla bu bölgelerde çalışacağız. İhracatımızı bu yıl bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 artırdık.  Orta ve uzun vadede bu artış trendini devam ettirerek, satış içindeki payımızı yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. İhracatımızın cirodaki payı yüzde 25'i buluyor. İtalya, Portekiz, ABD gibi birçok ülkede temsilcilerimiz bulunuyor. Bayilik sistemi ile çalışmıyoruz." İç pazarda da doğrudan satış sistemiyle çalıştıklarını söyleyen Ülger, özellikli ürün satışlarını artırmayı, müşterilerini nitelikli üretime teşvik etmeye çalıştıklarını ve yeniliği ilk sunan firma imajını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Tekstilin hemen hemen her alanında müşterilerinin bulunduğunu ifade eden Ülger, hem modaya yönelik üretim yapan firmalara hem de fonksiyonel giysiler üreten firmalara hizmet verdikleri bilgisini verdi. Ülger, iç pazarda müşteri portföylerini genişletmeyi, sundukları ürün ve hizmetlerin kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Müşterileriyle ürün çeşitliliğini ve kalitesini artırmak için işbirliği içerisinde olduklarını anlatan Bilgehan Ülger, bunun için Ar-Ge odaklı çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Bunun yanı sıra, tekstil sektörünün en fazla istihdam sağlayan sektör olduğunu söyleyen Ülger, "Tekstil sektörünün her zaman dalgalı bir seyri oldu. Küresel ekonomik ve siyasi sorunlardan haliyle etkileniyoruz. 2016 yılında da sektörde yaşanacak sıkıntılar ve avantajlar olacak. Mali disiplinini kaybetmeyen ve ayakta kalabilen firmalar gelişimini sürdürecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir