Kemerli Metal, Kemerix ile pazar payını artıracak

Kemerli Metal, ürettiği Kemerix ile müşterilerine maliyet, zaman, mukavemet ve kullanım kolaylığı avantajları sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapıların daha sağlam olması için çelik beton donatısı 'Kemerix'i üreten Kemerli Metal, bu ürünleri ile müşterilerine maliyet, zaman, mukavemet ve kullanım kolaylığı avantajları sağlıyor. Ürettiği çelik donatı teli  'Kemerix' i endüstriyel zeminlerde alternatif ürün haline getiren firma, iç pazarın yanı sıra dış pazarda da ilerleme kaydediyor. Üretimlerinin yüzde 35'ini ihracat ile değerlendirmek istediklerini belirten Kemerli Metal Yönetim Kurulu Başkanı Arif Budak, pazarlama faaliyetleriyle iç pazardaki paylarını artırmaya odaklandıklarını dile getirdi. 

Kemerix'in püskürtme beton, tünel, su yapıları, prekast elemanlar, güvenlik yapıları ve madenler gibi  birçok uygulama alanının bulunduğunu dile getiren Arif Budak, ürünlerine yönelik yurtiçindeki talebin sürekli arttığını bildirdi. Yurtiçi pazar çalışmalarında yaklaşık iki yıl önce ihracat alanında çalışmaları da eklediklerini söyleyen Budak, “Şirketimiz 2008'de mobilyada kullanılan zımba teli ve yapılarda kullanılan çelik donatı teli üretimi ile faaliyetine başladı. 'Kemerli' markası ile zımba teli, 'Kemerix' markası ile de çelik donatı telini müşterilerimize ulaştırıyoruz” diye konuştu. Çelik donatı teli alanında tutkallı ve tutkalsız üretim yaptıklarını kaydeden Budak, şöyle devam etti: “Türkiye'deki kapasite anlamındaki büyük yerli firmalarından biriyiz. Çelik donatı teli ile ilgili Türkiye bize başlı başına bir pazar oluşturuyor. Ülkemizde üretilen çelik yapıların yaklaşık yüzde 60’ı endüstriyel yapılar. Buna kuleler ve enerji alt yapı yatırımları da dahil edilirse bu oran  yüzde 90’lara ulaşıyor.”

“Yaklaşık yüzde 25'lik bir büyüme bekliyoruz”

Global bir marka olmayı hedeflediklerini ileten Arif Budak, “Bunun için de sadece yurt içinde değil yurt dışında da bilinen bir marka olmayı istiyoruz. O yüzden son iki yıldır yurt dışında yapı sektörü ile ilgili yapılan bir çok fuara katılım sağlamaya özen gösterdik. Gelecek yıl da bu çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Yurt dışından gelen talepler bizi sevindiriyor” dedi.

Ürünlerinin bilinirliliğini artırma çalışmalarını önemsediklerini ifade eden Budak, gelecek talepler için de sürekli yatırım yaptıklarını belirtti. Ayrıca Budak, “Firmamızın en önemli hedefi ürünümüzü daha bilinir hale getirerek pazar payımızı artırmak. Büyüme hedeflerimiz de sürüyor. Bu yıl da yüzde 20 ila 25 oranında bir büyüme bekliyoruz. Kapasite artışı için ilerleyen yıllarda yüzde 20 artış sağlayacak makine yatırımı  yapmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. 

“Kerpiç evlerden esinlendik”

Ürünlerinde 'harcında Kemerix var' sloganını vurguladıklarını ifade eden Arif Budak, bu sloganlarını da köylerdeki kerpiç evlerden esinlenerek ürettiklerini söyledi. Köylerdeki kerpiç evlerin inşasında daha sağlam olsun diye çamurun içine saman katıldığını hatırlatan Budak, “Biz de modern yapılara daha sağlam olsun diye harcına 'Kemerix' katın diyoruz. Aslında geçmişten beri var olan bir uygulamanın daha teknolojik halini sunuyoruz. Ürünümüz beton uygulaması başlamadan önce torbalar halinde betona ilave ediliyor” diye konuştu. Beton çelik donatısı kullanılan beton içine homojen dağılma özelliğine sahip, çatlaksız daha sağlam bir yapı ortaya çıktığını ileten Budak, ayrıca, çelik hasır kullanımına göre daha az vakit alarak kolaylık sağladığına işaret etti. 

'Kemerix' katkılı beton donatılarında, uygulama alanlarında döşeme kalınlıklarının azaltılabildiğine dikkat çeken Arif Budak, çift sıra çelik hasır ilaveli betona göre de yaklaşık yüzde 20 daha ekonomik olduğundan, kullanıcıya bu yönden de kâr sağlanacağının altını çizdi. Kullanım alanında zeminin esneme kabiliyetini artırarak, oluşabilecek oturmalara karşı çok daha kuvvetli direnç sağlama özelliği ile saha zeminlerinde, yol, asfalt gibi alanlarda tercih edildiği bilgisini de veren Budak, “Zeminin enerji yutma kapasitesini artırarak yapıyı daha uzun ömürlü hale getiriyoruz. Ürünümüz özellikle ağır sanayiye sahip hassasiyet içerikli fabrika ve üretim tesislerinde de yüzey tozumalarına karşın da etkin yüzey oluşturarak bu alanda da rahatlıkla kullanılabiliyor” şeklinde konuştu.