Kombassan, rulmanda Uzakdoğu’ya açılıyor

Yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ile Romanya, Macaristan ve Düzce’de üretim yapan Kombassan Rulman Grubu, 2016 yılı içinde Hindistan’daki URB-India fabrikasını devreye almayı hedefliyor. Firma bu yatırımın da gücüyle Uzakdoğu pazarına açılmış olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ DOĞRUER YEMİŞ-KONYA 

Yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ile Romanya, Macaristan ve Düzce’de üretim yapan Kombassan Rulman Grubu, 2016 yılı içinde Hindistan’daki URB-India fabrikasını devreye almayı hedefl iyor. Firma bu yatırımın da gücüyle Uzakdoğu pazarına açılmış olacak. 

Avrupa’nın en büyük rulman fabrikalarından biri olan ve URB markası ile üretim yapan SC Rulmenti SA’yı 2000 yılında özelleştirme ile bünyesine katan Kombassan Holding, küresel bir üretici haline gelmişti. 10 bin çeşit rulman üretimi yapan grubun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, TÜBİTAK ve üniversiteler ile işbirliği yaparak Ar- Ge’ye ağırlık verdiklerini belirtti. Şahin, TÜBİTAK Teydep projeleri ile rulmanda birçok yeniliğe imza attıklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Konik makaralı rulmanlarda özel iç tasarım ile rulman ömrünü yüzde 30 artırdık. Romanya’da üniversite sanayi işbirliği neticesinde master ve doktora eğitimi gören öğrencilere de burs verilerek mezuniyetleri sonrasında donanımlı olarak işe başlamalarını sağladık. Bu öğrencilerin tez konuları da rulmandı. Ayrıca ömür testlerinde yeni tasarım ürünlerin gelişmiş analiz yöntemleri ile simülasyonları yapılarak problem olup olmadığı da görme şansımız oldu. Yazılan tezler sonucunda üretim artırıcı, maliyet düşürücü sonuçlar da elde ettik.” 

Rulman üretimlerinin yüzde 80’ini, 85’in üzerinde ülkeye ihraç ettiklerini de anlatan Şahin, “Petrol rulmanlarımız dünyanın dört bir yanındaki rafineri ve sondaj ekipmanlarında kullanılıyor. Çelik sanayi grubuna da ciddi miktarlarda rulman satışı yaptık. Yapılan araştırmalara göre önümüzdeki 7 yıl boyunca dünya rulman pazarının büyüyeceği ortaya çıkıyor. Bu büyüme Uzakdoğu ve Asya Pasifik ülkelerinde daha yüksek olacaktır. Bu yüzden Hindistan’daki URB-India fabrikasını önümüzdeki yıl devreye almayı planlıyoruz. Yatırımımız tamamlandığında Uzakdoğu’ya açılmış olacağız” şeklinde konuştu. Rulman üretiminin yüksek teknoloji gerektirdiğini kaydeden Haşim Şahin, “Rulmana yıllık 10 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Enerji tasarrufl u rulman üretimi konusunda da çalışmalarımız var” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir